Lokale honing kopen uit Berkel en Rodenrijs
Hoi reader,

Het is eindelijk zover! Dit weekend heb ik de verzegelde honingraten binnengehaald. Het heeft even geduurd, maar nu is er eindelijk zachte voorjaarshoning!

Door het slechte weer van dit voorjaar was er weinig voedsel voor de bijen en dan wordt er ook geen honing gemaakt. Toen het beter weer werd, begonnen ze snel met honing maken, maar dit hebben ze ook nodig om hun volk sterk te maken. Met 8 volken houd ik dit goed in de gaten en niet allemaal zijn ze op volle kracht. Sommige volken verloren hun koningin en het blijft de natuur. Als imker probeer ik te zorgen voor optimale omstandigheden, maar ik kan niet alles beïnvloeden.

In ieder geval waren er nu 5 honingkamers volledig verzegeld met vloeibaar goud! De honingraten zijn voorzien van een laagje bijenwas wat we voorzichtig verwijderen. Vervolgens gaan de raten in een grote centrifuge en wordt de honing er zorgvuldig uitgeslingerd en gezeefd. Nu mag het een weekje staan en dan kunnen we het in potten gaan doen. Omdat ik niet alle honingkasten binnenhaal in het voorjaar is de voorraad beperkt. Ik doe mijn best om iedereen te voorzien van honing, maar op is op dus reserveer snel je potje honing via whatsapp: 06-41960504 of per mail.

Groeten Oscar
Imker Berkelse honing
De bijenkoningin is gemarkeerd en zo goed zichtbaar!

Hoe lang kun je de honing bewaren?

Door het meten van het vochtgehalte weten we hoe zuiver de honing is. Echte honing mag maximaal zo'n 20% vocht bevatten. De bijen zorgen voor ventilatie voor dit proces. Daarna verzegelen ze een raat. De voorjaarshoning bevat 18% vocht en daarmee is het minimaal 12 maanden houdbaar. Dit is overigens de tenminste houdbaar tot datum want echte honing kun je oneindig lang bewaren. Maar zo lang blijft dat potje vast niet staan! 😉

Wanneer is er zomerhoning?

Twee keer per jaar is er honing. Normaal gesproken is dat iets eerder in het jaar, maar nu dus laat in het voorjaar. Eind juli / begin augustus wordt alle overige honing binnengehaald. Dan worden de kasten schoongemaakt en alles gereed gemaakt voor de herfst / winter. Ben je ook geïnteresseerd in de zomerhoning die anders smaakt door de beplanting waar de bijen op vliegen, reserveer dan alvast via whatsapp: 06-41960504 of mail.
facebook instagram pinterest website 
Email Marketing Powered by MailPoet