6 x zoete rabarber recepten

6 x zoete rabarber recepten

Variatie met 6 x zoete rabarber recepten

Ik ben dol op rabarber en daarom geef ik je 6 x zoete rabarber recepten! Er staat een rabarberplant in de tuin en zodra ik die prachtige groen-rode stengels in de supermarkt zie liggen, begint de inspiratie alweer te borrelen. Je kunt er zo heerlijk mee bakken!

6 x zoete rabarber recepten

Smaak van rabarber

De friszure smaak van rabarber is wat mij betreft ongeëvenaard. Niet alleen in zoete recepten zoals taart, cake, koekjes en compote maar ook juist als frisse tegenhanger bij hartige gerechten. Het combineert bijvoorbeeld enorm goed met kip en daarom maakte ik er al eens een geweldig recept met kip mee. Rabarber is ook heerlijk met andere fruitsoorten zoals appel en aardbeien. Het heeft wel zoetstof nodig want anders is het echt te zuur, maar dat hoeft niet altijd suiker te zijn. Honing, maple syrup of bijvoorbeeld balsamico azijn in een hartig gerecht.

Van koekjes tot taart en cake met rabarber

Ik maak het liefst elke keer wat anders met rabarber. Dat kan een eenvoudige cake zijn of een heerlijke, uitgebreide cheesecake, maar ook koekjes met rabarber zijn top! En wat denk je van meringues met rabarber? Die zijn ook zo verrukkelijk! Hieronder deel ik mijn 6 favoriete recepten. Welke is jouw favoriet?

rabarber cheesecake

Rabarber cheesecake

Dit is toch wel mijn favoriete recept met rabarber! Het is even wat werk om de frisse rabarbercurd te maken en je hebt geduld nodig voor een cheesecake maar het is dubbel en dwars de moeite waard!

tartelettes met rabarber en limoncello appels

Tartelettes met rabarber en limoncello appels

Schreef ik net dat de cheesecake mijn favoriete rabarberrecept is…. deze staat ook hoog. Ik bedoel: romige rabarber crème in combinatie met limoncello appels en dat allemaal in een knapperig korstdeeg! Niet te versmaden!

aardbeien rabarber meringues met rabarbercompote

Rabarber aardbeien meringues

Dit is zo’n succescombi! De knapperige, chewy meringues met rabarber en extra compote, nog wat aardbeien erop. Gegarandeerd smullen!

slof met rabarbercompote en meringue

Slof met rabarbercompote

Hoe lekker ziet dit eruit? Een verrukkelijke sloffenbodem met rabarbercompote en afgemaakt met roze meringueschuim. Daar gooi je hoge ogen mee!

rabarberkoekjes met glazuur

Rabarberkoekjes met glazuur

Heerlijke zachte koekjes met stukjes rabarber. Die geven een goeie smaakboost aan de koekjes. Het glazuur is een mooie tegenhanger van de friszure rabarber.

Rabarber yoghurtcake

Rabarber yoghurtcake

Deze makkelijke cake maak ik vaak! Als het geen rabarberseizoen is, gebruik ik frambozen, maar met rabarber is hij wel nog bijzonderder. Het rozenwater geeft een subtiele bloemige smaak. Een favoriet hier in huis!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.