Rabarber aardbeien meringues

Rabarber aardbeien meringues

Hier kun je toch geen nee tegen zeggen? Deze rabarber aardbeien meringues zijn niet alleen een feest voor het oog, ze smaken natuurlijk ook fantastisch!

Rabarber aardbeien meringues

Rabarber aardbeien meringues zelf maken

Zo’n meringue ziet er altijd behoorlijk indrukwekkend uit. Toch valt het enorm mee om het te maken. Het geheim zit in het goed opkloppen van het eiwit en een hoop geduld want ze moeten een behoorlijke tijd in de oven. Wees ook voorzichtig met het maken van een swirl in de rabarber aardbeien meringues want je wilt juist een mooi gemêleerd effect en geen egale meringue hebben.

Rabarber aardbeien meringues

Luchtig geklopt eiwit voor meringues

Het blijft zo magisch dat je eiwit zo luchtig op kan kloppen dat het witte, stijve pieken vormt. Met dat eiwitschuim kun je verschillende dingen doen. Zo kun je het gebruiken als topping op bijvoorbeeld deze chocolade meringue taart of je kunt het verwerken in botercrème voor een heerlijke luchtige vulling in een taart. Je hebt er ook maar weinig voor nodig. Wel is het belangrijk bij het maken van meringue dat je kom geheel vetvrij is en dat je een goede Rabarber aardbeien meringues

Rabarber en aardbeien

De combinatie van rabarber en aardbeien is verrukkelijk. Niet alleen in deze luchtige rabarber aardbeien meringues, maar ook in andere desserts en taarten. Het zoete van de aardbeien gaat goed samen met het friszure van rabarber. In deze meringues verwerk je heerlijke compote. Het is wel echt een recept voor de zoetekauwen 😉

Rabarber aardbeien meringues

Rabarber aardbeien meringues

Gang Tussendoortje
Trefwoord aardbeien, rabarber
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten

rabarber aardbeien compote

  • 250 gram aardbeien
  • 200 gram rabarber in stukjes
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 el water

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl azijn

Instructies

  • Start met het maken van de rabarber aardbeiencompote. Deze moet nog afkoelen voordat je het door de meringues kunt mengen.
  • Doe de aardbeien, rabarber, vanillesuiker en water in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat dit op laag vuur pruttelen tot de rabarber uit elkaar is gevallen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Laat de compote afkoelen. Dit gaat het beste in een lage schaal die je afdekt met vershoudfolie en in de koelkast zet.
  • Ga nu verder met de meringues. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout stijf met de mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe, dan de vanille en de azijn.
  • Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgenomen door het eiwit. Je weet dat het eiwit goed is als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit erin blijft.
  • Schep 2 lepels van het meringuemengsel op de bakplaat en schep er een lepeltje aardbeien rabarbercurd op. Verdeel dit voorzichtig met een mes door de meringue voor een marmer effect.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden en bak de meringues in ongeveer 2 uur of tot ze makkelijk loskomen van het bakpapier. Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze op een droge plaats.
  • Serveer de meringues met extra compote en verse aardbeien.

Nog meer lekkere recepten met aardbeien en rabarber

Er zijn nog zoveel andere lekkere dingen te maken met aardbeien en rabarber. Kijk maar eens bij deze recepten:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.