Regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Zelf fudge maken is een fluitje van een cent. Je hebt er echt maar een paar ingrediënten voor nodig. Met chocolade en gecondenseerde melk kom je al een heel eind. En dan kun je er nog allerlei smaakmakers aan toevoegen als je wilt. Ik maakte deze keer een vrolijke regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst. Met sprinkels bovenop want dat staat gewoon gezellig!

regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Witte chocoladefudge

Deze keer maakte ik een fudge op basis van witte chocolade en gecondenseerde kokosmelk. Dat laatste smaakt echt heerlijk en heeft een vleugje kokossmaak erdoor. Uiteraard kun je dit ook maken met gewone gecondenseerde melk, net wat je wil. Zoals gezegd is zelf fudge maken erg makkelijk. Het is een kwestie van de chocolade laten smelten en mengen met de melk en vervolgens laat je het weer opstijven. Daarom is dit ook zo ontzettend leuk om samen met je kinderen te maken! Zij zullen er zeker weten van smullen, zeker met witte chocolade is het een heerlijke zoete traktatie.

regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

En omdat ik voor ogen had dat het een leuke traktatie of lekkernij voor kinderen moest zijn, heb ik een regenboog versie van deze eenvoudige witte chocoladefudge gemaakt. Het kost iets meer tijd om te maken omdat je verschillende laagjes maakt maar is wel leuk om te doen! Nu had ik liever strakke laagjes gehad maar dan moet je tussendoor gewoon meer geduld hebben en wachten tot een laag helemaal is opgesteven. Dus als je dat wil, kan dat zeker maar ik was ongeduldig haha. En het smaakt er niet minder om. Als extraatje heb ik gepofte rijst tussen de laagjes gedaan maar dat kun je ook weglaten of vervangen door granola voor een knapperig accent.

Regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Gang Tussendoortje
Bereidingstijd 20 minuten
Opstijven 2 uur
Porties 24 stukjes

Ingrediënten

 • 420 gram witte chocolade in kleine stukjes
 • 300 gram gecondenseerde kokosmelk
 • kleurstof in de kleuren rood, geel en blauw
 • 4 el gepofte rijst

Instructies

 • Verdeel de witte chocolade en gecondenseerde melk over 6 magnetronbestendige schaaltjes (of was tussendoor steeds het schaaltje af zoals ik doe). In elk schaaltje komt dus 70 gram witte chocolade en 50 gram gecondenseerde kokosmelk.
 • Verwarm een schaaltje in de magnetron op de hoogste stand en roer elke 10 seconden door. Haal het uit de magnetron wanneer de chocolade volledig gesmolten is en het vrij dun is.
 • Meng hier wat rode kleurstof doorheen en verdeel de fudge over de bodem van een rechthoekig ondiep tupperware bakje. Zet in de koelkast.
 • Haal het uit de koelkast en verdeel er wat gepofte rijst over. Je doet de gepofte rijst niet op alle lagen. Alleen bij rood en groen.
 • Herhaal dit met de overige 5 schaaltjes en maak achtereenvolgens de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Zet de fudge tussen elke laag steeds in de koelkast.
 • Bestrooi tenslotte met sprinkels naar keuze en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
 • Snijd in blokjes. Bewaar de fudge maximaal 4 dagen in de koelkast of vries in.
regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst

Hou je ook zo van fudge?

Omdat zelf fudge maken zo makkelijk is, staan er verschillende recepten op de blog. Neem eens een kijkje voor andere smaken!2 gedachten over “Regenboog fudge van witte chocolade met gepofte rijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.