Welk keukenmes mag niet ontbreken in jouw keuken?

Welk keukenmes mag niet ontbreken in jouw keuken?

Samenwerking – Ik ben dagelijks te vinden in de keuken en om eten te bereiden is een goed keukenmes onmisbaar. Je kent vast wel de frustratie van een klein aardappelschilmesje op vakantie waarmee je alles moet snijden. Een goed mes maakt koken en bereiden zoveel makkelijker en fijner! Maar welk keukenmes mag niet ontbreken in jouw keuken en hoe kies je deze?

Welk keukenmes mag niet ontbreken in jouw keuken

Uitgebreide messenset met nieuwe aanwinst

Je hebt ontzettend veel keuze als je op zoek gaat naar een mooie messenset. Ik heb een uitgebreide set in mijn keuken hangen. Dit zijn messen voor verschillende doeleinden en die gebruik ik zoveel mogelijk voor dat doel. Zo heb ik bijvoorbeeld een speciaal vleesmes en een klein scherp mesje om mee te schillen. En ik ben een groot fan van mijn nieuwste groentenmes: de Eden Classic Damast nakiri. Ik eet iedere dag groenten en ik koop zelden voorgesneden groenten, dus dan komt zo’n geweldig, scherp groentenmes goed van pas.

Welk keukenmes mag niet ontbreken in jouw keuken

Waarom heb je een speciaal groentenmes nodig?

Er zijn ontzettend veel verschillende groenten. Van harde tot zachte groenten, zoals pompoen en aubergine. Voor alle groenten geldt dat het zonder goed mes een behoorlijk karwei is om ze te snijden. Bovendien is het gevaarlijk omdat je mes eerder wegglijdt, met alle gevolgen van dien. Met een scherp mes kun je je groenten precies zo snijden als je wilt. Zelfs flinterdunne plakjes voor bijvoorbeeld een groentecarpaccio of voor de salade kun je hiermee snijden.

Welk keukenmes mag niet ontbreken in jouw keuken

Wat vind ik van de Eden Classic Damast nakiri?

Dit mes is echt perfect voor het snijden van groenten. Je kunt er precies mee te werk gaan en het ligt lekker in de hand. De afwerking is mooi en het is niet te groot. Het is vlijmscherp en het lemmet is eenvoudig bij te slijpen wanneer het vaak gebruikt wordt. Goede keukenmessen koop je bij Knives & Tools. Ze zijn gespecialiseerd in messen en hun service is voortreffelijk. Je kunt hulp krijgen bij het selecteren van je favoriete keukenmes en ze hebben vele merken direct uit voorraad leverbaar. Alle messen worden bovendien zorgvuldig door henzelf getest zodat ze weten waar het over gaat. Een heel groot voordeel vind ik! Zij kunnen je dus zeker helpen met de vraag welk keukenmes niet ontbreken mag in jouw keuken.

Welk keukenmes mag niet ontbreken in jouw keuken

Hoe bouw je jouw messenset op?

Je kunt natuurlijk een uitgebruide messenset kopen met 6 of 7 messen, maar uit ervaring weet ik dat dat meestal niet helemaal aansluit op je behoeftes. Laat je daarom adviseren en begin met 2 à 3 goede messen die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. De Eden messenserie van Knives & Tools is kwalitatief en ook goed betaalbaar. Ik ben elke dag weer blij met mijn messen omdat het mijn kookplezier echt vergroot! Dat wil je toch ook?

Aan de slag met groentengerechten

Nu je de juiste tools in huis hebt om de sterren van de hemel te koken, deel ik graag mijn favoriete groentengerechten met je! Wat denk je van:

Disclaimer: dit artikel is in stand gekomen vanuit een samenwerking met Knives & Tools. Het is gebaseerd op mijn mening van het Eden Classic Damast nakiri mes en ik ben hierin objectief uitgegaan van mijn bevindingen. Voor meer informatie zie disclaimer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.