Couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade

Couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk niet zoveel zin hebt om te koken maar toch het liefst een goede maaltijd op tafel zet. Ik heb het regelmatig en de oven is dan mijn grote vriend. Want gooi alles in de oven en die doet het meeste werk. De smaak van groenten die je in de oven roostert, is super! Het zorgt voor een diepere smaak en zo zul je ook verrast zijn door de smaak van de radijs en witlof. Deze groentensoorten rooster je meestal niet in de oven maar dat is echt een aanrader! Net als deze couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade.

couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade

Snel tomaten tapenade maken

Zo’n tomaten tapenade klinkt trouwens heel sjiek maar ook die is zo gemaakt. Het enige dat je nodig hebt is een goede staafmixer of foodprocessor om het zware werk te doen. Het is een fijne smaakmaker in deze couscous maar ook op een toastje of op je boterham tussen de middag is het een mooie toevoeging. Ik serveerde deze couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade trouwens met Serranoham omdat ik die nog in huis had maar gerookte zalm, geitenkaas of garnalen zijn ook fantastisch bij dit gerecht. Kijk dus gewoon lekker wat jij in huis hebt, dat geldt ook voor de groenten! Eet smakelijk.

couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade

Couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade

Dit recept is zo smaakvol en makkelijk! Deze couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade wordt je nieuwe go to als je even niet weet wat je moet eten!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord asperges, couscous, radijs, serranoham, tapenade, tomatensaus, witlof
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 stronken witlof in vieren
  • 1 bosje groene asperges houtachtige onderkant verwijderd
  • 1 bosje radijs schoongemaakt en gehalveerd
  • 280 g zongedroogde tomaten op olie
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 100 g Serrano ham optioneel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de witlof, radijs en groene asperges over de bakplaat en schep om met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de groenten 20 à 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg de couscous toe en roer goed door met een vork. Laat dit afgedekt staan.
  • Doe de zongedroogde tomaten met de olie uit de pot en de Parmezaanse kaas in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous met de gegrilde groenten, tomaten tapenade en Serranoham.

Meer recepten met groenten maken?

Het recept voor couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade bewaren?

Ik ben fan van Pinterest om mijn favoriete recepten op te slaan. Gebruik onderstaande foto om dit recept te pinnen en vindt het altijd snel terug!

couscous met gegrilde groenten en tomaten tapenade


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.