Pasta met linzen en gegrilde bloemkool

Pasta met linzen en gegrilde bloemkool

Koken vanuit je voorraadkast

Voor dit gerecht heb ik gekozen voor een kleine pastasoort. De pasta lijkt op rijst qua vorm, vandaar de naam risoni maar het is toch echt pasta. Deze pasta met linzen en gegrilde bloemkool is weer een gerecht dat is ontstaan doordat ik een kijkje nam in mijn koelkast. De ene week maak ik een overzicht met gerechten die ik wil maken, bijvoorbeeld uit kooktijdschriften of kookboeken maar voor deze week had ik dat niet gedaan. En dan duik ik dus gewoon mijn koelkast en voorraadkast in. Ik had al bedacht dat ik maar iets met couscous moest maken want ik wilde niet te lang in de keuken staan. Vegetarisch moest het ook zijn omdat ik geen vlees uit de vriezer gehaald had. Couscous bleek niet te kunnen want dat was op maar ik vond nog wel orzo / risoni in de la. Ook prima! Restje gekookte linzen, bloemkool in de oven en je hebt weer een basis voor een superlekker gerecht.

pasta met linzen en gegrilde bloemkool

Standaard in huis

Er zijn trouwens altijd een aantal dingen die ik standaard in huis heb zoals bliktomaten. Ideaal om snel een saus mee te maken en nog lekker ook. De Mediterraanse keuken is toch altijd wel favoriet en met tomaten kun je in die gerechten natuurlijk perfect mee uit de voeten. Zo ook in deze pasta met linzen en gegrilde bloemkool. Het wordt nog lekkerder met wat geitenkaas of feta. Maar dat had ik dan weer niet in huis haha….

Ingrediënten en bereidingswijze pasta met linzen en gegrilde bloemkool

Voor 4 personen

 • 350 gram orzo / risoni
 • 1 bloemkool in roosjes
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 100 gram gekookte linzen
 • 3 eetlepels in plakjes gesneden zwarte olijven
 • oregano (gedroogd)
 • peterselie (gedroogd en naar wens ook vers)
 • peper en zout
 • paprikapoeder
 • olijfolie
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
 2. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
 3. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder.
 4. Rooster de bloemkool in 25 minuten goudbruin.
 5. Zet een pan water met zout op het vuur voor de orzo.
 6. Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 7. Snipper de ui.
 8. Verhit een ruime koekenpan met olijfolie en fruit de ui.
 9. Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee.
 10. Doe de linzen en tomatenblokjes erbij en laat zachtjes pruttelen.
 11. Breng op smaak met oregano, peterselie, peper en zout.
 12. Giet de orzo af en doe bij de tomatenlinzensaus.
 13. Serveer met de gegrilde bloemkool en wat verse peterselie.

Tip: als je van bloemkool houdt, maak dan ook eens Indiase bloemkool met chapati’s of Bloemkoolschotel met olijven en zongedroogde tomaatjesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.