Groene olijventapenade met cottage cheese

Groene olijventapenade met cottage cheese

Een lekkere frisse groene olijventapenade met cottage cheese maak je binnen een handomdraai klaar. Het is een heerlijk borrelhapje, maar ook op brood is dit verrukkelijk. Plakje kipfilet of ham erbij en genieten maar! Of je nu een ervaren keukenprins(es) bent of gewoon op zoek bent naar een gemakkelijk en heerlijk recept om je smaakpapillen te verwennen, deze luchtige en smaakvolle dip is een ware traktatie waar je geen genoeg van zult krijgen!

Frisse groene olijventapenade met cottage cheese

Een lekkere variant voor op de borrelplank

Heb je ooit het gevoel gehad dat je dezelfde oude dipsauzen steeds weer gebruikt voor je snacks en hapjes? Het kan best lastig zijn om wat nieuws op tafel te zetten, maar met deze groene olijventapenade met cottage cheese heb je weer wat nieuws! De groene olijven zorgen voor een pittige, hartige smaak die perfect in balans wordt gebracht door de milde en romige cottage cheese. Serveer het met knapperige groentesticks, knapperig brood of je favoriete crackers en je hebt een onweerstaanbaar hapje dat je gasten keer op keer zullen waarderen!

Frisse groene olijventapenade met cottage cheese

Gemak voorop met deze groene olijvetapenade met cottage cheese

Het beste van dit recept is dat het zo eenvoudig is dat zelfs een beginnende kok het met gemak kan bereiden. Met slechts een paar ingrediënten en een paar minuten van je tijd, kun je een verrukkelijke groene olijventapenade met cottage cheese op tafel zetten. Meng gewoon groene olijven, cottage cheese, pompoenpitten, wat tijm en olijfolie in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een romig mengsel. De romige textuur van de cottage cheese zorgt ervoor dat de tapenade zijdezacht en smeerbaar is, perfect om op je favoriete broodjes of sandwiches te smeren. Het is een fantastisch idee voor een last-minute traktatie als je onverwacht gasten over de vloer krijgt!

Frisse groene olijventapenade met cottage cheese

Verantwoorde dip

Naast dat het zo lekker is, biedt groene olijventapenade met cottage cheese ook tal van gezondheidsvoordelen. Olijven zitten boordevol gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten die goed zijn voor je hart en je cholesterolgehalte verlagen. Bovendien zit cottage cheese vol met eiwitten en calcium, wat je lichaam nodig heeft voor gezonde botten en spieren. En pompoenpitten zijn een bron van waardevolle voedingsstoffen en anti-oxidanten! Dus terwijl je geniet van deze smakelijke traktatie, hoef je je niet schuldig te voelen.

Groene olijventapenade met cottage cheese

Gang Borrelhapje
Trefwoord olijven, tapenade
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 200 g groene olijven
  • 200 g cottage cheese
  • 2 el geroosterde pompoenpitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve peper en zout, in een maatbeker en meng tot een romig geheel. Voeg eventueel wat olijfolie toe als het te droog is.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de borrel.

Trek in nog meer hapjes?

Natuurlijk is een borrel niet compleet zonder meerdere hapjes! Er is zoveel mogelijk en de meeste hapjes zijn ontzettend makkelijk te maken. Bekijk deze recepten maar eens:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.