Lokale honing kopen uit Berkel en Rodenrijs
Hoi reader,

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar de lente lijkt nu eindelijk door te gaan breken. We hopen er van harte op, want tot nu toe is het veel te koud geweest voor de bijen. Er valt dan eigenlijk niks voor ze te halen en er wordt dus ook geen honing gemaakt.

In ieder geval zijn de bijen de winter redelijk goed doorgekomen. Van de 8 bijenvolken zijn er 6 overeind gebleven. Helaas hoort het erbij dat een volk soms niet overleeft. Dit kan verschillende oorzaken hebben en helemaal zeker weten doen we het nooit. Het is en blijft de natuur. Als imker zorg je dat de omstandigheden zo goed mogelijk zijn zodat een volk sterk en gezond blijft.

Nu de bloemen eindelijk gaan bloeien en de eerste knoppen beginnen te barsten, komen op zonnige dagen ook de bijen voorzichtig naar buiten om stuifmeel en water te halen. Stuifmeel is in deze tijd van het jaar een belangrijke voedselbron voor de ontwikkeling van het bijenvolk. En voor de imker een belangrijke graadmeter. De bijen gebruiken stuifmeel namelijk voor het voeden van de jonge bijen. Dus als de bijen terugkomen bij de bijenkast met stuifmeel betekent dit vaak dat de koningin is begonnen met het leggen van eitjes. Wat fijn, een gezonde koningin en een bijenvolk wat zich opmaakt voor de lente. Bij mij als imker zijn de kriebels van een nieuw bijenseizoen dan ook alom aanwezig!

Groeten Oscar
Imker Berkelse honing
bijenkoningin
De bijenkoningin is gemarkeerd en zo goed zichtbaar!

Wanneer is er weer honing?

Helaas is dit niet te voorspellen. Dit weekend gaan de laatste honingkamers op de bijenkasten zodat er in ieder geval voldoende ruimte is om de honing op te slaan. Het kan erg snel gaan nu de natuur ineens losbarst! Zodra er zicht is op een datum, laten we dat natuurlijk weten!

Waar staan de bijen?

De bijen staan op 2 plaatsen. In Berkel en Rodenrijs staan ze in het weiland naast de N471 tussen Berkel en Pijnacker en ze staan bij Hoeve Onderweg, een zorgboerderij in Pijnacker.
facebook instagram pinterest website 
Email Marketing Powered by MailPoet