5 x makkelijke voorgerechten voor Kerst

5 x makkelijke voorgerechten voor Kerst

Staat jouw kerstboom al? Het blijkt dat Nederlanders steeds eerder in het jaar een kerstboom in huis halen en ik doe heel vrolijk mee met deze trend. Wachtte ik eerst netjes tot na mijn verjaardag op 6 december, nu staat hij al voor mijn verjaardag te pronken in de woonkamer en branden er overal gezellige lampjes. Ik vind die aanloop naar Kerst heerlijk! Zo gezellig en ik kijk dan ook echt uit naar de feestdagen! Omdat ik het samenzijn met familie en vrienden tijdens Kerst heel belangrijk vind, maak ik vaak makkelijke gerechtjes. Mijn inspiratie daarvoor zoek ik vaak online zoals op de pagina van Jumbo waar je allerlei heerlijke en makkelijke voorgerechten voor Kerst vindt! En om het jullie helemaal makkelijk te maken, zet ik ook nog 5 x makkelijke voorgerechten voor Kerst voor je op een rij.

5 x makkelijke voorgerechten voor kerst

Geen uren in de keuken voor een stressvrije kerst

Misschien is het handig om je uit te leggen wat ik versta onder een makkelijk voorgerecht. Voor mij zijn makkelijke gerechten die gerechten waar je niet al te lang mee bezig bent. Verder heb je geen ingewikkelde keukenapparatuur nodig en ook geen bijzondere bereidingswijze. Ik hou echt wel van kokkerellen maar zoals hierboven gezegd: Kerst draait voor mij om gezelligheid en dat is dus niet zo als ik uren in de keuken sta te zwoegen haha. Ovengerechten zijn ook altijd supermakkelijk en als je het helemaal stressvrij wil doen, maak je je voorgerecht lekker de dag van tevoren!

5 x makkelijke voorgerechten voor kerst

Thema en balans in het kerstmenu

Ik kies meestal voor een bepaald thema voor het kerstmenu en pas daar dan ook mijn voorgerecht op aan. Ga voor een klassiek Frans thema of juist lekker Italiaans. Misschien doe je eens gek en ga je voor een Mexicaanse kerst! In ieder geval is het belangrijk dat je rekening houdt met het aantal gangen en de balans tussen de gerechten. Een voorgerecht hoeft niet al te groot te zijn. Meestal eet je voor het diner ook al allemaal lekkere dingetjes tijdens de borrel dus de porties mogen best bescheiden blijven. En kijk ook naar de balans tussen vlees, vis en vegetarisch. Ik kies zelf meestal voor vis bij het voorgerecht als ik vlees heb bij het hoofdgerecht.

foto's kerst

Kerstdecoratie om van te watertanden

Omdat ik zo van Kerst hou en van kerstversiering, vind ik het ook heerlijk om de tafel mooi aan te kleden met kerst. Tegenwoordig kun je zoveel leuks voor je huis vinden in kerstsferen dat ik me ieder jaar weer moet inhouden. Gelukkig heb ik allerlei props in huis voor mijn foodfoto’s dus die gebruik ik ook lekker met Kerst. Bovendien duik ik de tuin ook wel even in voor wat mooi groen zoals eucalyptus of laurier. Laurier is natuurlijk gelijk een uitstekende smaakmaker voor heerlijke gerechten zoals in dit feestelijke recept voor varkenshaas met spek, kaassaus en gebakken appels.

5 x makkelijke voorgerechten voor kerst

En dan nu tijd voor een overzicht van mijn favoriete makkelijke voorgerechten voor Kerst die al op de blog staan! Ik wens je alvast een fantastische stressvrije Kerst toe!

broccolisoep met gerookte forel

Broccolisoep met gerookte forel

Een heerlijke broccolisoep die met forel is een mooie lichte start van je kerstdiner!

RECEPT
flammkuchen met kersen, serranoham en old white geitenkaas

Flammkuchen met kersen, serranoham en old white geitenkaas

Deze flammkuchen met kersen, serranoham en old white geitenkaas is heel bijzonder door de combi van hartig en zoet!

RECEPT
Pastinaaktaartje met brie

Pastinaaktaartjes met brie

Deze hartige pastinaaktaartjes met brie zijn een perfect voor- of bijgerecht. De romige brie en frisse tijm maken het helemaal af!

RECEPT
omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal

Omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal

Met dit smakelijke omeletrolletje met zalm, groene asperges en zeekraal dat makkelijk te bereiden is, maak je veel indruk tijdens het kerstdiner!

RECEPT
oesters met perenvinaigrette

Oesters met perenvinaigrette

Wil je echt uitpakken met kerst dan ga je natuurlijk voor een schaal heerlijke oesters! Deze zijn net wat anders door de perenvinaigrette.

RECEPT

Bewaar dit artikel makkelijk op Pinterest

5 x makkkelijke voorgerechten voor kerst

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo tot stand gekomen. Lees voor meer info mijn disclaimer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.