fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Oesters met perenvinaigrette

Oesters met perenvinaigrette

Laatste dagen van 2017

En toen was Kerst alweer voorbij… Ik heb er echt weer van genoten als ultieme Kerstfan. Natuurlijk met lekker eten maar ook met All you need is love! Dat is ieder jaar vaste prik alhoewel ik het laatste uur de volgende dag kijk haha. Ik vind het anders net iets te laat. Wij hadden 1e kerstdag mijn familie over de vloer en we hebben, dankzij het zachte en droge weer, heerlijke pizza’s gebakken in de houtoven. Gewoon ongedwongen lekker smullen! En 2e Kerstdag bij mijn schoonfamilie heerlijk kalkoen gegeten. Aan een mooi gedekte tafel en ook weer veel gezelligheid. Ik hou ervan! Vandaag gaan we even bijkomen en genieten van een lui vakantiedagje. Maar ik ga natuurlijk wel weer aan de slag met lekkers voor oud & nieuw de komende dagen! Zoals met deze oesters met perenvinaigrette. Zo komen we de laatste dagen van 2017 wel door!

oesters met perenvinaigrette
oesters met perenvinaigrette

Fan van oesters

Mijn man en ik zijn allebei dol op oesters! Afgelopen zomer in Frankrijk hebben we heerlijke verse oesters bij een oesterkwekerij gegeten en ook volgend jaar gaan we weer naar Frankrijk. Dit keer gaan we naar Bretagne dus het oestermes gaat mee! Thuis eten we ze niet zo vaak, het blijft echt wel een exclusief product. Gelukkig weet ik wel hoe je ze opent en dat valt ook best mee. Zorg ervoor dat je goed grip hebt door de oester in een theedoek vast te houden en kijk desnoods wat filmpjes op youtube. Deze keer maakte ik een zoetzure vinaigrette met peer. En dat past er echt fantastisch bij! Ik vind dit echt een heerlijk hapje voor oud & nieuw. Het past natuurlijk ook supergoed bij een glas champagne!

oesters met perenvinaigrette

Oesters met perenvinaigrette

Een heerlijk decadent hapje met oesters en een frisse vinaigrette
Gang Borrelhapje
Trefwoord oesters, peren
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • oestermes

Ingrediënten

  • 12 oesters van goede kwaliteit
  • 2 eetlepels fijngesneden sjalot
  • 1 eetlepel plus 1 1/2 theelepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 theelepel fijn zeezout
  • 1/2 stevige peer migo peer
  • Crushed ijs om te serveren

Instructies

  • Snijd de peer in dunne reepjes (julienne) en doe samen met de sjalot, wijnazijn, honing en zeezout in een kom.
  • Open de oesters. Leg de oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek op het aanrecht.
  • Steek het oestermes bij het scharnierpunt (de smalle kant) in de oester, duw naar binnen en draai een kwartslag.
  • Ga dan met het mes rond en snijd zo het punt door waar de oester nog vast zit. Dat zit rechts in het midden. Doe dit zo dicht mogelijk bij de schelp. Dan laat de oesterschelp los.
  • Snijd de oester zelf voorzichtig los en controleer of er geen stukjes schelp meer inzitten.
  • Serveer de oesters direct op een bord met crushed ijs en de vinaigrette.
oesters met perenvinaigrette
oesters met perenvinaigrette

Oesters met perenvinaigrette en meer lekkere hapjes

Het weekend is perfect om lekker te borrelen. Naast deze oesters kun je de tafel vol zetten met allerlei heerlijkheden en ik geef je natuurlijk graag wat inspiratie!


Deze zijn ook lekker

Fotoverslag opening Oosterscheldekreeftseizoen

Fotoverslag opening Oosterscheldekreeftseizoen

De vangst van de eerste Oosterscheldekreeft is een groot feest! Hier vind je mijn fotoverslag van de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen

Vakantie in Bretagne

Vakantie in Bretagne

Onze eerste week van de vakantie in Bretagne zat tegen qua weer maar wat is het er mooi en wat kun je er veel leuke dingen doen! Lees er nu alles over!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen Scroll Up