Zoete aardappel traybake met sardines

Zoete aardappel traybake met sardines

Ik ben gek op traybakes! Maar wat is nu eigenlijk een traybake? Het antwoord is simpel: je legt verschillende ingrediënten zoals groenten en eventueel vlees of vis op een bakplaat, brengt deze op smaak met kruiden en specerijen waarna het geheel besprekeld word met olijfolie en dan rooster je alles in de oven. Dat is niet alleen ontzettend makkelijk maar ook nog eens overheerlijk! Deze zoete aardappel traybake met sardines is gezond doordat de sardines boordevol goede voedingsstoffen zoals Omega-3 vetzuren maar ook vitamines en mineralen. Ze dragen bij aan je immuunsysteem en zijn gewoon heel erg lekker.

zoete aardappel traybake met sardines

Maar 3 ingrediënten!

Naast de basics zoals wat kruiden en olijfolie, heb je voor dit recept maar 3 ingrediënten nodig! Dat is nog eens makkelijk te bereiden. Geen bijzondere fratsen, gewoon zoete aardappel, uien en wat blikjes sardines. Meer heb je niet nodig voor een fijne voedzame maaltijd. Natuurlijk kun je er nog een salade bij maken zoals deze Italiaanse broodsalade of gewoon wat vers brood bij eten. Koud is dit ook nog heel erg lekker en ideaal om mee te nemen als lunch naar je werk!

Zoete aardappel traybake met sardines

Bijgerecht

4 personen

Bereiden

15 minuten

Oventijd

20 – 25 min

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels

  • 3 rode uien

  • 3 blikjes sardines in zonnebloemolie, schoongemaakt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • extra: rucola om te garneren

zoete aardappel traybake met sardines

bereidingswijze zoete aardappel traybake met sardines

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Boen de zoete aardappels goed schoon en snijd ze in dikke frieten.
  • Schil vervolgens de uien en snijd deze in partjes.
  • Leg de zoete aardappels met de uien op de bakplaat en schep ze om met de olijfolie en kruiden. Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Bak de groenten in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar en laat de laatste paar minuten de schoongemaakte sardines meewarmen.
  • Serveer de zoete aardappel traybake met sardines met een frisse groene salade.

Zoete aardappel is ook lekker in:

Ga jij deze zoete aardappel traybake met sardines maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.