fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Gepofte zoete aardappel met avocado en garnalen

Gepofte zoete aardappel met avocado en garnalen

Ik snap niet dat we het zo lang zonder zoete aardappel hebben kunnen stellen ­čÖé Ik eet het echt regelmatig en ik vind het zo ontzettend lekker! Poffen, bakken, pureren… er is zoveel mogelijk en de smaak is goed te combineren met van alles en nog wat. Deze gepofte zoete aardappel met avocado en garnalen is ook weer top! Supersimpel maar oh zo lekker. Extra lekker met een kom soep erbij!

gepofte zoete aardappel met avocado en garnalen

gepofte zoete aardappel met avocado en garnalen

Voor 4

personen

Bereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

10 tot 60 minuten

Niveau

eenvoudig

ingredi├źnten

  • 6 middelgrote zoete aardappels
  • zonnebloemolie
  • 2 rijpe avocado’s
  • 85 gram roomkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • een snufje cayennepeper
  • paar druppels tabasco
  • 100 gram Hollandse garnalen

bereidingswijze

  • Was de aardappels zorgvuldig en dep ze goed droog. ┬á
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en leg elke aardappel op een vel aluminiumfolie.
  • Bestrijk ze rondom met wat olie en pak ze goed in. Leg ze op een bakplaat.
  • Pof de zoete aardappels, afhankelijk van de grootte, in 30 – 60 minuten gaar. Je moet er makkelijk met een vork of mes in kunnen prikken.
  • Een andere optie om de zoete aardappels te poffen is in de magnetron. Dit gaat veel sneller en is net zo makkelijk.
  • Prik de schoongeboende zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze in een magnetron bestendige schaal.
  • Pof de zoete aardappels in 8 – 12 minuten en keer ze na 5 minuten.
  • Controleer met een vork of mes of ze gaar zijn en laat ze nog 10 minuten nagaren in aluminiumfolie.
  • Maak ondertussen de avocadomousse. Doe de avocado, roomkaas en het citroensap in een kom en pureer dit tot een geheel met de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout, tabasco en cayennepeper.
  • Snijd de zoete aardappels in en schep er wat van de avocadomousse tussen. Top af met de Hollandse garnalen en geniet!
  • Eet deze gepofte zoete aardappel met avocado en Hollandse garnalen bij een lekkere kom soep.
gepofte zoete aardappel met avocado en garnalen

Maak ook eens deze recepten met Hollandse garnalen:

Ga jij deze gepofte zoete aardappel met avocado en Hollandse garnalen maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up