dukkah cups met hollandse garnalen en avocado mousse

Dukkah cups met Hollandse garnalen en avocado mousse

Het is bijna zover! 2018 zit er nu echt bijna op en straks beginnen we weer vol goede moed aan het nieuwe jaar. Ik val waarschijnlijk in herhaling maar wat gaat de tijd verschrikkelijk hard! Dit jaar is weer een soort rollercoaster geweest en ik wilde nog heel veel dingen doen maar dat komt dan volgend jaar maar haha. In ieder geval blijf ik volop ideeen houden voor lekkere recepten dus daar ga ik in het nieuwe jaar gewoon mee door. Dit hapje van dukkah cups met Hollandse garnalen en avocado mousse is super om op oudjaarsavond te serveren!

Noten specerijenmengsel

Dukkah is een noten specerijenmengsel uit Egypte en een fantastische smaakmaker in gerechten! Ik verwerkte het nu in korstdeeg maar je kunt het ook mengen met wat olijfolie en er brood in dippen. Of kip mee inwrijven zodat je een fijn kruidenkorstje krijgt. Binnenkort komt daar een lekker recept mee online! Dit is mijn variant van dukkah maar er zijn heel veel verschillende recepten te vinden. Geniet in ieder geval van dit smaakvolle borrelhapje!

dukkah cups met hollandse garnalen en avocado mousse

Ingrediënten en bereidingswijze dukkah cups met Hollandse garnalen en avocado mousse

  • 125 gram Hollandse garnalen
  • 1 rijpe avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • peper en zout
  • paar drubbels tabasco
  • 115 gram bloem
  • 65 gram roomboter
  • 1 1/2 eetlepel dukkah
  • 1 eetlepel water

dukkah

  • 80 gram hazelnoten
  • 65 gram zwarte sesamzaadjes
  • 20 gram korianderzaadjes
  • 20 gram komijnzaadje
  • zeezout
  1. Maak de dukkah door alle ingrediënten 5 minuten in een droge koekenpan te roosteren.
  2. Doe vervolgens alles in de kom van de foodprocessor en pulseer tot een fijn mengsel. Maak het niet te fijn want anders krijg je een soort notenboter.
  3. Maak nu het deeg door de bloem met de roomboter, 1 1/5 eetlepel dukkah en een eetlepel water te mengen in de foodprocessor.
  4. Laat het deeg een half uur verpakt in plasticfolie in de koelkast rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
  6. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en steek er rondjes uit die groot genoeg zijn om mini cupcakevormpjes mee te bedekken.
  7. Vet de bakvorm goed in en bestuif met bloem.
  8. Druk vervolgens voorzichtig het deeg in de vorm en bak de cups in 25 minuten goudbruin.
  9. Laat ze afkoelen op een rooster en maak de avocadomousse.
  10. Pureer de avocado met de mayonaise en het limoensap en breng op smaak met zout, peper en tabasco.
  11. Schep wat van de avocado mousse in de cupjes en garneer met de garnalen.

Nog meer genieten van garnalen?

Ga jij deze dukkah cups met Hollandse garnalen en avocado mousse maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.