Zeeduivel met venkel & snijbonen met mango

Zeeduivel met venkel & snijbonen met mango

IMG_8973

Ik heb ontzettend veel kookboeken. Er zijn zo ontzettend veel mooie en verschillende boeken en ik vind het heerlijk om erin te lezen. Er staat een behoorlijke rij in mijn keuken en dan liggen er in kasten ook nog aardig wat. Om maar niet te spreken over de immense verzameling kooktijdschriften die ook nog ergens liggen.

In ieder geval biedt het me veel inspiratie en zijn er recepten die ik regelmatig maak. Maar met internet altijd binnen handbereik en google als beste vriend, tik ik toch regelmatig wat ingrediënten in om te kijken wat daar al mee gemaakt is en wat ik weer kan ombuigen naar een eigen recept. En dus staan de kookboeken een beetje te verstoffen….

Tijd voor actie en om mijn kookboeken eens goed te gaan gebruiken. Vanaf nu kook ik iedere week 1 keer uit een kookboek en deel dan het recept met jullie! Cookbook Friday! Leuk toch? Het zullen niet alleen de nieuwste boeken zijn maar ook juist de boeken die ik al langer heb staan. Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga tegenkomen en probeer ook zeker weer nieuwe dingen uit.

IMG_8982

Ik ben begonnen met het kookboek Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso. Ik kreeg dit boek van mijn man en was er gelijk weg van. Het is mooi geschreven, er staan heerlijke verhalen in over de eeuwige stad en de foto’s doen je watertanden. Het zijn geen super ingewikkelde recepten maar wel erg smaakvol. Ik maakte de zeeduivel met citroen en venkel & snijbonen in een dressing van walnoot, mango en granaatappel. Een fantastische maaltijd die ook heel geschikt is voor Pinksteren, lekker feestelijk!

IMG_8980

Voor 6 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten

  • 100 gram bloem
  • 6 zeeduivelfilets, in blokjes
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 50 gram boter
  • 2 venkelknollen, in blokjes van 1 cm, loof apart
  • 120 ml water
  • 4 el citroensap
  • 2 tl venkelzaad
  • zout en witte peper

Snijbonen:

  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 600 gram snijbonen, gewassen en in stukken van 3 cm
  • zout en peper
  • 25 gram bieslook, fijngehakt
  • 8 walnoten, gepeld en grof gehakt
  • 1 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1/4 grote mango, geschild en in blokjes
  • 100 gram granaatappelpitjes
  1. Breng voor de snijbonen een grote pan met water en het teentje knoflook erin aan de kook.
  2. Voeg wat zout en de snijbonen toe en kook in 5 minuten gaar.
  3. Giet af, vang wat van het kookvocht op en spoel de bonen af onder koud water. Zet apart.
  4. Meng de bieslook met de walnoten, de Parmezaanse kaas, de azijn, olijfolie, mango, granaatappelpitjes en het opgevangen kookvocht in een kom.
  5. Breng op smaak met zout en peper en zet de dressing apart.
  6. Doe de blokjes zeeduivel in een kom en bestrooi met bloem. Schep goed om zodat de vis helemaal met bloem bedekt is.
  7. Verhit de olie en boter in een ruime braadpan.
  8. Voeg de venkel en het water toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  9. Roer de zeeduivel met het citroensap en venkelzaad erdoor.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Laat nog 5 à 10 minuten koken en draai de stukjes vis af en toe om.
  12. Bestrooi met het venkelloof.
  13. Verdeel de dressing over de snijbonen en serveer direct.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.