fbpx

Fajita’s met kabeljauw, crispy aubergine en venkel

Fajita’s met kabeljauw, crispy aubergine en venkel

Fajita’s met kabeljauw, crispy aubergine en venkel uit de Airfryer

De vulling voor deze fajita’s met kabeljauw, crispy aubergine en venkel bereid je in de Airfryer. De Airfryer is een compacte heteluchtoven en is ideaal om vis en groenten gelijkmatig te garen. Je hebt weinig vet nodig dus het is ook nog eens een gezonde manier van eten bereiden. Het is bovendien sneller gaar dan in de oven. Natuurlijk kun je dit gerecht ook volledig in de oven bereiden. Het heeft dan alleen wat langer nodig qua garing. Het voordeel is wel dat je alles tegelijk in de oven kunt bereiden. Een Airfryer heeft natuurlijk een beperktere capaciteit.

Fajita's met kabeljauw crispy aubergine en venkel

Gezond eten in het nieuwe jaar met de Airfryer

Zeker aan het begin van het nieuwe jaar letten we wat meer op hoe we eten. Meer balans in je maaltijden en niet teveel tussendoortjes. Als je een Airfryer hebt, kun je daarmee heel goed maaltijden bereiden die goed in balans zijn. Zoals ik al schreef, heb je beperkt of geen vetstoffen nodig om je eten goed te bereiden. Doordat je een kortere garingstijd hebt t.o.v. de oven word je eten ook niet taai of droog, zelfs zonder vet. Ik rooster er bijvoorbeeld ook graag aardappeltjes in! Als je gezond wil eten in het nieuwe jaar kun je de Airfryer dus gerust wat vaker uit de kast pakken en hier (onderdelen van) je maaltijd in bereiden.

Fajita's met kabeljauw crispy aubergine en venkel

Vaker vis op je bord

Niet alleen de Airfryer zorgt voor minder gebruik van vet en daarmee meer balans in je maaltijden, ook kun je vaker kiezen voor vis. Vis is gezond, zit boordevol eiwitten en sommige soorten bevatten ook goede vetten die je nodig hebt. In dit recept gebruik ik kabeljauw, een welbekende vissoort bij velen. Kabeljauw smaakt neutraal, is veelal verkrijgbaar als filet en makkelijk te bereiden. Alle vis is snel gaar en zeker wanneer je vis in de oven of Airfryer bereidt, kan het eigenlijk niet misgaan. Het heeft maar weinig nodig. Wat peper en zout en kruiden zijn al voldoende om flink te smullen!

Fajita's met kabeljauw crispy aubergine en venkel

Fris gerecht met extra smaak

Dit gerecht is lekker fris door de venkel, de crispy aubergine geeft bite en de kabeljauw met shoarmakruiden zorgt voor lekker veel smaak! De venkel hou je lekker rauw, dat is al lekker genoeg. De aubergine krijgt een jasje van paneermeel waardoor het heerlijke, knapperige frieten worden en de kabeljauw is met de kruiden super smaakvol! Top het af met wat barbecuesaus en je hebt een smakelijk geheel. Het is bovendien makkelijk aan te passen aan minder of meer personen. Zet alles in schaaltjes op tafel neer zodat iedereen zijn eigen fajita kan beleggen.

Fajita’s met kabeljauw, crispy aubergine en venkel

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord aubergine, venkel, wraps
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • airfryer

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 8 medium volkoren wraps
  • 2 aubergines in frieten van 1 cm gesneden
  • 1 venkel gehalveerd en in dunne plakjes
  • 250 gram paneermeel
  • 3 eieren
  • ½ zakje shoarmakruiden
  • 1 el plantaardige olie
  • Peper en zout
  • Barbecuesaus
  • Rucola

Instructies

  • Start met de crispy aubergines. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Klop de eieren met wat peper en zout los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.
  • Haal de auberginerepen door de eieren en wentel ze vervolgens in het paneermeel totdat ze aan alle kanten bedekt zijn. Bak ze in 10 minuten goudbruin en knapperig. (afhankelijk van de grootte van de Airfryer doe je dit in 2 keer).
  • Dep ondertussen de kabeljauw goed droog en snijd in stukken van 5 cm. Schep voorzichtig om met de shoarmakruiden en 1 el olie.
  • Bak de kabeljauwstukjes in 8 minuten gaar in de Airfryer.
  • Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en beleg met de crispy aubergine, venkel en kabeljauw en maak het af met rucola en barbecuesaus.

Hou jij van vis, schaal- en schelpdieren?

Het is goed om regelmatig vis te eten. 1 keer per week vette vis, maar varieer vooral met verschillende vis, schaal- en schelpdieren. Op de blog vind je allerlei recepten met lekkers uit de zee, ik inspireer je graag met enkele van mijn favorieten:



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen