Walnotenkoeken
Ik ben echt gek op koekjes! Ik denk dat ik koekjes het allerlekkerst vind qua gebak, zelfs lekkerder dan een stuk taart. Misschien omdat er zoveel verschillende soorten koekjes zijn en het is ook nog eens leuk koekjes te bakken! In ieder geval ben ik echt een koekiemonster en blijven ze meestal niet lang liggen. Deze walnotenkoeken zijn ook weer verrukkelijk. Lekkere stukjes walnoot erin, hmmm. Dit recept is voor heel veel koeken dus ik geef ook vaak iets weg. Verpak het in een leuk zakje of doosje en je maakt weer iemand blij! Ik word er zelf ook weer blij van als mensen genieten van iets lekkers dat ik heb gebakken. Wie ga jij met deze walnotenkoeken verrassen?
Ingrediënten en bereidingswijze walnotenkoeken
Bereidingstijd: 15 minuten
Koeltijd: minstens 2 uur
Bakken: 12- 15 minuten
- 225 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 400 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 435 gram bloem
- 1 theelepel baking soda
- een snuf zout
- 235 gram walnoten, gehakt
- Klop de roomboter met de suiker licht en luchtig.
- Doe vervolgens 1 voor 1 de eieren en het vanille extract erbij en klop goed door.
- Meng de bloem met de baking soda en het zout en voeg geleidelijk toe aan het boter-eimengsel.
- Kneed 2/3 van de walnoten door het deeg.
- Maak 2 rollen van het deeg en rol die door de resterende walnoten. Druk licht aan.
- Verpak de rollen in plasticfolie en leg minstens 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius.
- Haal de rollen uit het folie en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm.
- Leg de plakken met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze in 12 – 15 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Laat de walnotenkoeken afkoelen op een rooster.
Koekjes met noten
Wil je nog meer koekjes met noten bakken? Bekijk dan eens deze recepten:
- Pecan cranberry koekjeswalnoten
- Notenkoekjes met bessenglazuur
- Knapperige pindakoeken
- Chocolate chip hazelnootkoeken
- Snelle amandelkoekjes
Ga jij deze walnotenkoeken maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.