Hazelnootcake met appel

Hazelnootcake met appel

In de meivakantie waren wij een weekje in de Moezel in Duitsland. Prachtige omgeving en echt een aanrader met kinderen. Er is genoeg te doen en te zien! En het is niet zo ver rijden dus perfect voor een week. Ik had al gehoord en gelezen dat ze in de Duitse supermarkten veel meer bakproducten hebben dan hier en ook nog eens gunstiger geprijsd dus ik had in ieder geval 1 missie in de vakantie: op zoek naar een grote supermarkt zodat ik even kon inslaan. Deze hazelnootcake met appel maakte ik met een van de ingrediënten die ik daar kocht

Boodschappen doen in Duitsland

En inderdaad, wat een keuze! Vooral qua taartdecoraties kun je helemaal losgaan en ze hebben ook veel kant en klare taart- en cakemixen maar ze hebben dus ook veel ingrediënten waaronder amandelmeel en hazelnootmeel. Dat is echt een stuk goedkoper dan in Nederland dus mocht je een keer in Duitsland zijn, neem maar een voorraadje mee. Met het hazelnootmeel ben ik aan de slag gegaan en heb ik deze lekkere cake gemaakt met stukjes appel erop. Wil je nog iets anders maken? Kijk dan eens naar dit recept: creusois met ganache.

hazelnootcake met appel

Ingrediënten en bereidingswijze hazelnootcake met appel

 • 250 gram roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
 • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 125 ml ahornsiroop
 • 4 eieren
 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram hazelnootmeel
 • 1 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1 appel, geschild en in dunne plakjes
 • extra nodig: grote cakevorm, bakpapier
 1. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).
 3. Klop de boter met de suiker luchtig.
 4. Voeg de ahornsiroop toe en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Schraap de zijkanten van de kom eventueel schoon als het blijft plakken.
 5. Meng kort het bakmeel, hazelnootmeel en bakpoeder erdoor tot alles net gemengd is.
 6. Schep het beslag in de vorm en maak egaal met een spatel.
 7. Verdeel de plakjes appel erover en bak in 60 à 70 minuten gaar tot een satéprikker er schoon uit komt.
 8. Laat afkoelen en snijd in plakken.

Ga jij deze hazelnootcake met appel maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 8 gedachten over “Hazelnootcake met appel”

 • Oh dat klinkt heel erg lekker! Ik ben dol op hazelnoot, dus dat meel op mijn briefje gezet voor als ik eens naar duitsland ga. Briefje wordt steeds langer 😉

 • Leuk recept.
  Ik heb het gebruikt als basis voor taartjes waarbij ik als meel de gedroogde en gemalen pulp gebruikt heb die overbleef nadat ik een liter hazelnootmelk gemaakt heb.
  Ik heb de hoeveelheden aangepast aan de hoeveelheid hazelnootmeel (125 gr)
  Omdat ik heen ahornsiroop in huis heb heb ik die vervangen door vlierbloesemsiroop,
  Het deeg heb ik in 4 kleine springvormen gedaan en gegarneerd met een schijf appel en 4 verse hazelnoten.

 • Hoi! De verkoopster van een biologische winkel raadde me hazelhootmeel aan om eens mee te bakken en kwam zo hier terecht. Het recept lijkt me heel erg lekker! Klein vraagje want zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder. Doe je er extra bakpoeder in voor extra luchtigheid? Ik ga dit recept hoe dan ook snel proberen. Thx!

  • Hoi Jaap, wat leuk dat je mijn recept hebt gevonden! Ik extra bakpoeder inderdaad voor extra luchtigheid. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Hazelnootmeel is hartstikke lekker in gebak. Er staat ook nog een recept voor creusois op mijn blog, dat is een Franse cake met hazelnootmeel. Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.