fbpx

Knapperige pindakoeken

PindakoekIk was eigenlijk van plan om een variant op mijn havermoutkoeken te maken maar ik vergat een aantal ingrediënten 🙂 Eigenlijk maar goed ook want deze heerlijke koeken waren het resultaat!

  • 100 gram pinda’s (ongezouten)
  • 225 gram boter
  • 140 g bruine suiker
  • 100 gram rietsuiker
  • 190 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
  3. Klop de suiker met boter romig.
  4. Voeg het ei toe.
  5. Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, baking soda en zout door het botermengsel.
  6. Vorm een geheel van het deeg verdeel dit in kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
  7. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat. Houd voldoende tussenruimte aan.
  8. Bak ze in zo’n 10-12 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen