Varkenshaas met kruiden en pancetta
Ik heb behoorlijk wat kruiden in mijn tuin. Ze zijn natuurlijk erg lekker maar vaak zijn het ook gewoon hele mooie planten! Veel mensen kopen iedere keer weer een nieuw plantje bij de supermarkt maar dat is eigenlijk zonde. Ik koop bijvoorbeeld een plantje basilicum, thuis splits ik dat in 2-en of in 3-en en dat zet ik in de grond. Het groeit dan ontzettend goed en zo heb je er de hele zomer plezier van. In een pot doen ze het ook prima trouwens maar de truc is om ze te splitsen.
Om deze varkenshaas in te pakken heb ik verschillende kruiden gebruikt: salie, rozemarijn, tijm én lavendel! Varkenshaas kan deze stevige kruiden prima hebben en in combinatie met de pancetta is het een feestelijk geheel. Eet er lekker wat gebakken tijmaardappeltjes bij en je kunt heerlijk genieten!
Voor 4 personen:
- 2 varkenshaasfilets
- 150 gram pancetta
- 8 blaadjes salie
- 2 takjes rozemarijn
- 10 takjes tijm
- 2 takjes lavendel
- Olijfolie
- Peper en zout
- Extra: keukentouw en vleesthermometer
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Dep de varkenshaasfilets goed droog en snijd eventueel stukjes vet eraf.
- Bestrooi met peper en zout.
- Hak de kruiden fijn en verdeel ze over de varkenshaas.
- Verdeel de pancetta erover en rol het er zorgvuldig omheen.
- Zet dit vast met keukentouw.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en braad de varkenshaas aan alle kanten goudbruin.
- Doe de varkenshaas in een ingevette ovenschaal en zet ongeveer 10 à 15 minuten in de oven tot hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 65 graden (rosé).
- Laat de varkenshaas nog even 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt. Verdeel de filets in 2-en en geef iedereen een halve filet.
3 gedachten over “Varkenshaas met kruiden en pancetta”
Geef een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
mmmm…heerlijk. Varkensvlees met pancetta en de verse kruiden is made n heaven:-)