Patatas Bravas met ham en ei

Patatas Bravas met ham en ei

IMG_9327Ik ben zo blij dat ik de Cookbook Friday in het leven heb geroepen! Mijn boeken staan bijna allemaal in de keuken en toch kijk ik er veel te weinig in. Nu kies ik, voordat ik de wekelijkse boodschappen ga doen, een kookboek uit en kies er minimaal 1 gerecht uit dat ik ga maken voor de Cookbook Friday. En dat kiezen is behoorlijk lastig kan ik je vertellen. 

Ik heb een aantal favorieten en dit kookboek is er zeker één van! ‘Wat Katie eet‘ van Katie Quinn Davies is een prachtig vormgegeven boek met gerechten om van te watertanden. Toen ik het de eerste keer doorlas, zei ik tegen mezelf: uit dit boek wil ik echt alles maken! Het is er nog niet van gekomen maar zo denk ik er nog steeds over. De gerechten zijn eenvoudig maar heel smaakvol, ik vind dit boek echt super! En wat grappig is, Katie begon ooit als blogger 🙂

IMG_9329

Ik maakte de patatas bravas met ham en ei uit haar boek. Een stevige lunch of een eenvoudig hoofdgerecht om met wat salade te eten. Ik heb het iets aangepast omdat ik de hoeveelheid aardappelen wel erg veel vond en de hoeveelheid olijfolie ook. Bovendien heb ik het in de oven bereid in plaats van op het vuur. Maar wat is dit lekker!!!! Zeker maken dus!

Voor 4 personen

 • 4 ovenbestendige schaaltjes
 • 4 grote vastkokende aardappels, in stukkken van 2-3 cm gesneden
 • 1 theelepel fijn zout
 • 100 ml olijfolie + extra om in te bakken en in te vetten
 • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
 • 2 theelepels gerookt paprikapoeder (pimenton)
 • blaadjes van 3 takjes tijm
 • zeezout en vers gemalen peper
 • 8 plakjes parmaham
 • 4 grote eieren

IMG_9324

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
 2. Doe de aardappels met de theelepel zout in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook de aardappels in 15 – 20 minuten gaar. Giet af en zet apart.
 3. Meng de olijfolie met de chilipeper, pimenton, tijmblaadjes, een snuf zout en verse peper in een kommetje.
 4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels rondom goudgeel en knapperig.
 5. Voeg het olijfolie chilipepermengsel toe en hussel goed door elkaar.
 6. Vet de 4 ovenschaaltjes goed in met olijfolie en leg de plakjes parmaham langs de randen.
 7. Verdeel de aardappels over de schaaltjes.
 8. Maak een kuiltje in het midden van de aardappels en breek in elk schaaltje een ei.
 9. Zet in de oven en bak in 20 – 25 minuten gaar.
 10. Bestrooi nog met wat verse peper en zeezout.

 3 gedachten over “Patatas Bravas met ham en ei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.