Stracciatella bars

Stracciatella bars

Rennen, vliegen, haasten

Je zou denken dat nu mijn jongste ook op school zit, ik ineens veel meer tijd heb. Nou, deze week is dat nog niet het geval. Ik ren van hot naar her en het is gewoon druk. Heel uitgebreid bakken zit er dan ook niet in. Ik heb gisteren wel makkelijke chocolade cupcakes gebakken die hij morgen kan uitdelen op de peuterspeelzaal. Vorige week zou eigenlijk zijn afscheid zijn maar toen was hij ziek. En vandaag is er een studiedag van school dus die is bij deze ook weer ingevuld haha. Ik wilde ook nog iets bakken met ananas maar de ananas was al te ver en dus niet meer lekker helaas. Maar mijn bodem zat al in de oven dus ik heb wat anders verzonnen en dat zijn deze stracciatella bars geworden. Ik heb ze zo genoemd vanwege de stukjes chocola erin. Ze zijn erg makkelijk te maken, even geen poespas. Fijne dag! 

Stracciatella bars

Ingrediënten en bereidingswijze

Voor 12 stuks

Bodem

  • 60 gram roomboter
  • 125 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • snufje zout

Vulling

  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 160 gram yoghurt
  • 2 theelepels vanille extract
  • 60 gram bloem
  • 75 gram chocolate chips

Extra: bakvorm van 20 x 20 cm en bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Ik verkreukel het bakpapier, maak het een klein beetje nat en dan blijft het goed op zijn plek.
  3. Meng in de keukenmachine de ingrediënten voor de bodem tot een kruimelig geheel.
  4. Doe het in de bakvorm en druk met je handen of een lepel goed aan.
  5. Bak dit 10 minuten en haal uit de oven.
  6. Klop ondertussen alles behalve de chocolate chips voor de vulling door elkaar.
  7. Spatel daarna de chocolate chips erdoor. 
  8. Giet het mengsel voorzichtig over de bodem en bak nog zo’n 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin en gaar is.
  9. Laat afkoelen en snijd in bars. 

Stracciatella bars



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.