Speculoos chocolade cake pops

Speculoos chocolade cake pops

Lekkere speculoos chocolade cake pops voor Sinterklaas

Het is weer zo ver! Sinterklaas is in het land dus aan de bak met allerlei lekkers! Zo ook deze speculoos chocolade cake pops. Mijn brownie viel iets te droog uit. Jammer, maar ook zonde om weg te doen. Met wat speculoos erdoor wordt het weer smeuïg en je maakt er gelijk iets leuks van!

Speculoos chocolade cake pops

Zelf cake pops maken

Ik had dus een iets te droge brownie, maar dat is geen vereiste voor dit makkelijke recept. Je kunt een kant-en klare brownie of chocoladecake kopen of natuurlijk zelf een brownie bakken. Om cake pops te maken verkruimel je de brownie en meng je dit met iets romigs. Dat kan roomkaas zijn, mascarpone of in dit geval speculoos! Vervolgens maak je er balletjes van. Dit kan met een speciale cake pop vorm, maar je kunt het ook gewoon met de hand doen. Steek het lollystokje erin, druk de cake pop goed aan en dip in gesmolten chocolade. Leg ze op een snijplank, bestrooi met decoratie en laat opstijven.

Speculoos chocolade cake pops

Chocolade tempereren

Voor het chocoladelaagje moet je de chocolade tempereren. Daarmee breng je de chocolade op een bepaalde temperatuur zodat deze bij het afkoelen weer opstijft. De makkelijkste manier is om de chocolade met intervallen van 60 seconden in de magnetron net niet helemaal te smelten en dan door elkaar te roeren tot een glanzende massa. Ik bestrooide deze cake pops met gehakte kruidnootjes met knettersuiker. Dat geeft een grappig effect! Maar ook sprinkles of andere decoratie zijn hartstikke leuk! Zo kun je zo ook op elk ander moment maken, bijvoorbeeld om uit te delen!

Speculoos chocolade cake pops

Speculoos chocolade cake pops

Gang cake, traktatie
Trefwoord cake, cakepop, chocolade, speculoos
Bereidingstijd 45 minuten
Opstijven 30 minuten
Porties 20 stuks

Equipment

  • 20 lollystokjes

Ingrediënten

  • 500 gram brownie of chocoladecake
  • 400 gram speculoospasta
  • 300 gram witte chocolade fijngehakt
  • kruidnootjes of andere sintdeco ter garnering

Instructies

  • Verkruimel de brownie of chocoladecake.
  • Meng hier de speculoospasta door en vorm hier met je handen stevige balletjes van. Steek in elk balletje een lollystokje.
  • Smelt de witte chocolade in een glazen kom met intervallen van 60 seconden in de magnetron. Let op: wanneer bijna alle chocolade is gesmolten, haal je de kom eruit en roer je de chocolade door tot deze helemaal glad is.
  • Doe de gesmolten chocolade in een glas en dip de cake pops erin. Leg ze op een snijplank en bestrooi met sintdeco. Laat opstijven op kamertemperatuur.

Sinterklaas verwennerij voor iedereen

Ik kan er geen genoeg van krijgen! Al dat strooigoed, speculaas, kruidnoten, pepernoten en nog meer lekkers! Ik bak graag van alles in de periode voor Sinterklaas en deel dat natuurlijk op de blog. Dus neem een kijkje en maak zelf een van deze recepten voor Sinterklaas:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.