Sla stamppot met feta en olijven
Een tijdje terug at ik bij een vriendin en zij eet altijd vegetarisch. Nu weet ik al lang dat vegetarisch eten heel erg lekker kan zijn maar ik ben toch altijd benieuwd wat iemand die altijd vegetarisch is dan gaat maken. Ik eet een paar keer per week zonder vlees of vis en dan is het makkelijk om een gerecht te vinden maar iedere dag lijkt me soms nog best een uitdaging. Maar zij verraste mij met deze sla stamppot met feta en olijven en ik werd er enorm blij van!
Inhoudsopgave
Lekker vegetarisch
Ik ben gelukkig echt een groentefan dus daarin kan ik altijd wel iets vinden waarin ik op dat moment trek heb. Tegenwoordig eten wij hier thuis ook steeds vaker een vegetarische maaltijd. Maar goed, terug naar het etentje. We aten dus sla stamppot en hoewel ik al heel veel dingen heb gegeten was dit de eerste keer. Wat was dit lekker! Met olijven, feta en pijnboompiten, hmmm. Ik heb enorm zitten genieten en vroeg natuurlijk het recept. Thuis heb ik het ook nog eens gemaakt en ook hier werd het goed ontvangen dus dat moet gedeeld worden Dankjewel Carolien voor het delen van je recept voor sla stamppot met feta en olijven!
Sla stamppot met feta en olijven
Course: HoofdgerechtCuisine: HollandsKooktij4
personen10
minutes30
minutesDeze verrukkelijke vegetarische sla stamppot met feta en olijven is het hele jaar door een feestje op tafel!
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
1 krop ijsbergsla
1 potje groene olijven
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel witte wijnazijn
1/2 theelepel chilipoeder
2 theelepels provencaalse kruiden
1 rode ui
200 gram feta
3 eetlepels pijnboompitten
100 ml melk
50 gram roomboter
peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
- Breng de aardappels in een grote pan met ruim water en wat zout aan de kook.
- Kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar.
- Ondertussen kun je de rest voorbereiden.
- Snipper de ui en snijd de uitgelekte olijven in plakjes.
- Doe de ui met de olijven, verkruimelde feta, kruiden, olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Laat dit marineren.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin.
- Snijd de ijsbergsla in repen en daarna in stukjes. Het mag best grof.
- Giet de aardappels af en kook ze nog een paar minuten droog op laag vuur.
- Verwarm de melk in de magnetron en stamp de aardappels met de melk en de roomboter tot een romige puree.
- Roer de sla, pijnboompitten en het olijf feta mengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Tips
- Meng er rucola door voor extra pit
Bewaar dit recept voor sla stamppot met feta en olijven op Pinterest
Hoe makkelijk is Pinterest? Maak een bord aan met je favoriete recepten en je grijpt nooit meer mis. Gebruik deze foto voor extra gemak!
Wil je nog meer inspiratie voor stamppot
Er is natuurlijk volop te variëren met stamppot alhoewel er voor mij toch niks gaat boven een dampend bord boerenkool in de winter. Deze recepten zijn ook zeker de moeite waard: