sla stamppot

Sla stamppot

Een tijdje terug at ik bij een vriendin en zij eet altijd vegetarisch. Nu weet ik al lang dat vegetarisch eten heel erg lekker kan zijn maar ik ben toch altijd benieuwd wat iemand die altijd vegetarisch is dan gaat maken. Ik eet een paar keer per week zonder vlees of vis en dan is het makkelijk om een gerecht te vinden maar iedere dag lijkt me soms nog best een uitdaging. Maar zij verraste mij met deze sla stamppot en ik werd er enorm blij van!

Lekker vegetarisch

Ik ben gelukkig echt een groentefan dus daarin kan ik altijd wel iets vinden waarin ik op dat moment trek heb dus tegenwoordig eten wij hier thuis ook steeds vaker vegetarisch. Maar goed, terug naar het etentje. We aten dus sla stamppot en hoewel ik al heel veel dingen heb gegeten was dit de eerste keer. Wat was dit lekker! Met olijven, feta en pijnboompiten, hmmm. Ik heb enorm zitten genieten en vroeg natuurlijk het recept. Thuis heb ik het ook nog eens gemaakt en ook hier werd het goed ontvangen dus dat moet gedeeld worden Dankjewel Carolien voor het delen van je sla stamppot recept! 

sla stamppot

Sla stamppot

Recipe by Debbie

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels

  • 1 krop ijsbergsla

  • 1 potje groene olijven

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn

  • 1/2 theelepel chilipoeder

  • 2 theelepels provencaalse kruiden

  • 1 rode ui

  • 200 gram feta

  • 3 eetlepels pijnboompitten

  • 100 ml melk

  • 50 gram roomboter

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  • Breng de aardappels in een grote pan met ruim water en wat zout aan de kook.
  • Kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Ondertussen kun je de rest voorbereiden.
  • Snipper de ui en snijd de uitgelekte olijven in plakjes.
  • Doe de ui met de olijven, verkruimelde feta, kruiden, olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Laat dit marineren.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin.
  • Snijd de ijsbergsla in repen en daarna in stukjes. Het mag best grof.
  • Giet de aardappels af en kook ze nog een paar minuten droog op laag vuur.
  • Verwarm de melk in de magnetron en stamp de aardappels met de melk en de roomboter tot een romige puree.
  • Roer de sla, pijnboompitten en het olijf feta mengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Tips

  • Meng er rucola door voor extra pit

Bewaar dit recept op Pinterest

sla stamppot

Wil je nog meer inspiratie voor stamppot

Er is natuurlijk volop te variëren met stamppot alhoewel er voor mij toch niks gaat boven een dampend bord boerenkool in de winter. Deze recepten zijn ook zeker de moeite waard:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.