Risotto met snijbonen en chorizo

Risotto met snijbonen en chorizo

Arborio of carnaroli

Een goede risotto valt of staat met het gebruik van de juiste rijst want je hebt voor een goede risotto een rijstkorrel nodig die in staat is om veel vocht op te nemen. Risotto is een traditioneel gerecht uit Noord-Italië en daar maken ze vooral gebruik van de arborio of carnaroli rijst. De arborio rijst is hier goed verkrijgbaar en is de perfecte basis voor een romige risotto. De korrel neemt veel vocht op maar blijft stevig van binnen. Carnaroli rijst is iets duurder. De korrels zijn wat groter en langer dan de arborio rijstkorrels. Voor deze risotto met snijbonen en chorizo heb ik arborio rijst gebruikt. Koop het liefst risotto rijst waarvan de herkomst op de verpakking staat. Geloof me, je wilt daarna niets anders meer dan echte goede risotto rijst.

risotto met snijbonen en chorizo

Ingrediënten en bereidingswijze risotto met snijbonen en chorizo

De combinatie van snijbonen, chorizo en walnoten is erg smakelijk en voor de liefhebbers van risotto: er staan nog meer recepten op de blog zoals: risotto met prei en gepofte knoflook of risotto met bleekselderij en parmaham.

  • 300 gram risottorijst
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 100 gram chorizo
  • 500 gram snijbonen
  • 20 gram roomboter
  • 1 glas witte wijn
  • 100 gram walnoten
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Snipper de ui.
  2. Breng de bouillon aan de kook.
  3. Snijd de snijbonen in smalle stukjes en kook ze 15 minuten in de bouillon.
  4. Snijd de chorizo in stukjes.
  5. Verhit in een ruime pan 3 eetlepels olijfolie.
  6. Fruit de ui en bak de chorizo een paar minuten mee.
  7. Schep uit de pan en zet apart.
  8. Bak de risotto in 2 minuten glazig.
  9. Voeg de wijn toe en laat al roerend op laag vuur verdampen.
  10. Voeg vervolgens steeds wat bouillon toe en roer regelmatig. Doe er steeds wat bouillon bij als het bijna is opgenomen.
  11. Schep de snijbonen uit de bouillon en houd apart.
  12. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan.
  13. Doe, als de risotto al dente is, de snijbonen en chorizo bij de risotto in de pan en warm nog even mee.
  14. Roer de roomboter erdoor, breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
  15. Bestrooi met de walnoten.

risotto met snijbonen en chorizo



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.