preisoep met bosui en broccoli
Makkelijk en snel een heerlijke soep op tafel zetten? Dat kan met het recept voor deze preisoep met bosui en broccoli. Soep is een van de makkelijkste gerechten om zelf te maken. Je bakt kort wat groenten in wat olijfolie in de pan, giet er bouillon bij en tenslotte pureer je de soep als je houdt van een gladde structuur. Bovendien bepaal je zelf de smaak! Een sterkere bouillon, wat meer peper, meer peterselie of juist minder of meer citroen. Hoe dan ook, met dit recept als uitgangspunt zit je sowieso goed!
Soep: makkelijk en verspillingsvrij
Om soep te maken heb je niet veel bijzonders nodig. Met wat soorten groenten en een bouillonblokje kom je al een heel eind. Soep is ook ideaal om restjes groenten op te maken die je nog hebt liggen! Kijk naar smaken die elkaar aanvullen of die juist neutraal zijn en zorgen voor extra groenten in de soep. Ik hou zelf van een wat gladdere structuur voor mijn soep maar je kunt ook bepaalde groenten later toevoegen voor meer bite. Hoe dik de soep wordt, hangt af van de hoeveelheid bouillon maar als je bijvoorbeeld een aardappel toevoegt, wordt de soep automatisch wat dikker. Kortom, je kunt volop variëren met je recepten en het is ook nog eens verspillingsvrij als je je restjes erin verwerkt! Zo is bijvoorbeeld een restje rijst of pasta ook heerlijk als extra vulling!
preisoep met bosui en broccoli
Equipment
- staafmixer of blender
Ingrediënten
- 2 preien
- 500 gram broccoli
- 3 bosuien
- sap van 1/2 citroen
- 1 liter kippenbouillon
- een handvol verse peterselie + extra
- olijfolie
- verse peper
Instructies
- Maak de preien schoon, halveer ze in de lengte en was ze goed om zand te verwijderen.
- Snijd de prei en bosui in ringetjes.
- Was ook de broccoli en snijd deze in roosjes. De stronk gebruik je ook, snijd deze in blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de prei en bosui.
- Voeg vervolgens de broccoli toe en bak kort even mee.
- Blus af met de kippenbouillon en het citroensap en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep zachtjes 15 – 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
- Roer er tenslotte de verse peterselie doorheen en pureer de soep met de staafmixer.
- Garneer met extra peterselie en serveer de preisoep met bosui en broccoli met wat vers brood.
Notities
Hou je van soep? Bekijk ook eens:
- Courgettesoep met mosterd
- Kruidige wortelsoep met linzen
- Broccolisoep met gerookte forel
- Noedelsoep met gamba’s
- Pompoensoep met Parmezaanse kaas
Ga jij deze preisoep met bosui en broccoli maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.