Pompoen fetaspread
Ik ben eigenlijk altijd wel op zoek naar nieuwe recepten met pompoen. Het is gewoon een heerlijke groente die bovendien qua smaak en toepassing heel veelzijdig is. Veel mensen denken direct aan pompoensoep maar wat denk je van pompoenlasagne, pompoentaart of dus deze pompoen fetaspread. Geïnspireerd door het recept van Gerry van Gewoon lekker Gewoon, ging ik voor de foodblogswap aan de slag met dit heerlijke resultaat!
Ingrediënten en bereidingswijze pompoen fetaspread
- 1/2 (ongeveer 450 gram) pompoen, geschild en in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram feta
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout
- een snuf cayennepeper
- een handvol verse koriander
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de blokjes pompoen op de bakplaat en schep om met de olijfolie.
- Rooster de pompoen in 20 – 30 minuten gaar en laat afkoelen.
- Prak de pompoen met de feta, het komijnzaad, cayennepeper en citroensap tot een smeuïge spread.
- Hak de koriander fijn en meng door de pompoen fetaspread.
- Breng deze tenslotte nog op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.
- Serveer de pompoen fetaspread op brood of op een toastje.
Nog meer pompoenrecepten
- Pompoencake met romige chocoladefrosting
- Kruidige pompoensoep
- Pasta met pompoensaus en linzen
- Pompoenlasagne met draadjesvlees
Ga jij deze pompoen fetaspread maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
1 gedachte over “Pompoen fetaspread”
Geef een reactie
Een ‘halve pompoen’ moet je misschien iets nader definiëren 😉 Ik gok dat de reuze pompoenen uit mijn moestuin een andere verhouding geven als de flespompoenen.