Pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes

Met pizza recepten is het eigenlijk net als met pasta recepten: de eenvoudige combinaties zijn vaak het lekkerst. Niet al teveel poespas, een paar mooie ingrediënten bomvol smaak zijn voldoende. En soms kun je door één ingrediënt toe te voegen alweer een nieuwe combinatie maken. Deze pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes is weer net wat uitgebreider dan de klassieker met tomaatjes en basilicum.

pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes

Nieuwe combinaties

Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn studie in Perugia (Italië) regelmatig naar een pizzeria ging met vrienden en dat daar wel 100 verschillende pizza’s op de kaart stonden. Het was best lastig om te kiezen omdat er vaak maar 1 ander ingrediënt bij was gevoegd of juist weg gelaten. Maar zo doe ik het ook en het is maar net waar ik zin in heb of wat ik in huis heb. Zo kom je steeds op andere combinaties die ook weer superlekker zijn!

Pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes

Recipe by Debbie

Voor 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 5 uur
Oventijd: 12 minuten

Ingrediënten

  • Basisrecept pizzadeeg

  • 1 blik gepelde tomaten

  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 3 zongedroogde tomaten, in reepjes

  • 1 eetlepel kappertjes

  • 1/2 bol mozzarella, in stukjes gescheurd

Bereidingswijze

  • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
  • Pureer de gepelde tomaten en meng met de Italiaanse kruiden. Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 – 6 pizza’s.
  • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand (275 graden) en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen.
  • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
  • Beleg de bodem met zongedroogde tomaten, kappertjes en mozzarella.
  • Verdeel de cherrytomaatjes erover en leg de pizza op de bakplaat of op de pizzaschep.
  • Bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden Celsius en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Tips

  • Ook lekker met wat extra pesto om te serveren
pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes

De lekkerste pizzarecepten

Het lijstje pizzarecepten op de blog wordt steeds langer! Iedere maand komt er een nieuw recept bij zodat je genoeg keuze hebt.

Ga jij deze pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.