Zelf maken: de klassieke pizza Napoletana oftewel pizza met ansjovis en kappertjes

Zelf maken: de klassieke pizza Napoletana oftewel pizza met ansjovis en kappertjes

Dit is echt al tijden mijn favoriete pizza! En nu kun je hem zelf maken: de klassieke pizza Napoletana oftewel pizza met ansjovis en kapperjes. Ik ben sowieso gek op ansjovis en kappertjes en ik hou gewoon van zout dus deze pizza is helemaal aan mij besteed haha. Maar dan moet het wel in balans zijn. Mijn eerste pizza Napoletana at ik ooit in Gran Canaria en daar zat zo verschrikkelijk veel ansjovis op, dat was niet te eten natuurlijk. Gelukkig kun je, als je zelf je pizza maakt, er zoveel opgooien als je lekker vindt. Je zult deze pizza trouwens bijna altijd wel op de menukaart van een pizzeria vinden want het is een echte klassieker.

pizza met ansjovis en kappertjes-

Hebben jullie een favoriete pizza? Er is gewoon enorm veel keuze en als je zelf je pizza maakt, nog veel meer! De enige regel die ik altijd aanhoud, is dat ik de bodem niet te vol beleg omdat dat geen succes is in de pizzaoven. De bodem scheurt dan snel en wordt ook niet krokant genoeg. En een goed basisdeeg voor pizza scheelt ook! Verder kun je natuurlijk helemaal los gaan met je pizza toppings. Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete pizzarecept! Deel je het op social media met me? Je kunt me volgen op Instagram, Facebook en Pinterest. Als je me daar tagt, zie ik wat je gemaakt hebt!

Bereidingstijd: 30 minuten
Rijstijd: 5 uur
Oven: 4-12 minuten

Ingrediënten

 • basisrecept pizzadeeg

 • 8 ansjovisfilets

 • 1 eetlepel kappertjes

 • tomatensaus (ik pureer gepelde tomaten uit blik en 1 blik is ruim voldoende voor 4 pizza’s)

 • 1/2 tl Italiaanse kruiden

 • 1/2 bol mozzarella, in stukjes gescheurd

Bereidingswijze

 • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
 • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen.
 • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
 • Bestrooi met Italiaanse kruiden.
 • Beleg de bodem met de ansjovis, kappertjes en mozzarella.
 • Bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden Celsius en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Tips

 • Ook lekker met olijven in plaats van kappertjes
pizza met ansjovis en kappertjes-

Zelf maken: de klassieke pizza Napoletana oftewel pizza met ansjovis en kappertjes en nog meer pizza

Ga je hem zelf maken: de klassieke pizza Napoletana oftewel pizza met ansjovis en kappertjes of wil je, net als ik, zelf gewoon meerdere pizza’s maken? Kijk dan ook eens bij mijn andere pizza recepten? Ik maak ze in de houtoven voor die echte authentieke pizzasmaak maar in de oven worden ze ook heerlijk! Met het recept voor mijn basis pizzadeeg kun je alle kanten op en krijg je een lekkere dunne, knapperige pizzabodem. Met verschillende toppings heb je zo steeds weer een andere pizza!

Bewaar dit recept op Pinterest

pizza met ansjovis en kappertjes

Ga jij deze de klassieke pizza Napoletana oftewel pizza met ansjovis en kappertjes zelf maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.