gevulde snackpaprika's met geitenkaas

Gevulde snackpaprika’s met geitenkaas

Je kunt nooit genoeg lekkere recepten voor borrelhapjes hebben! Dit recept voor gevulde snackpaprika’s met geitenkaas vormt het ideale hapje op een feestje of als voorgerechtje. Koude hapjes met weinig voorbereidingstijd die ook nog eens best verantwoord zijn: ik hou ervan! Deze kleine vegetarische hapjes serveer je met een gerust hart op een verjaardag want ze zijn lekker fris en kruidig tegelijk. En dat met maar 5 ingrediënten!

gevulde snackpaprika's met geitenkaas

Ras el Hanout

Heb je al eens gehoord van ras el hanout? Deze specerijenmix wordt veel gebruikt in de Arabische keuken en de letterlijke vertaling is ‘het beste van de winkel’. De smaak is warm en intens en perfect voor stoofgerechten en couscousschotels. Maar het geeft dus ook een regelrechte kick aan dit lekkere borrelhapje van gevulde snackpaprika’s met geitenkaas. Door de ras el hanout met de geitenkaas te mengen, proef je het goed bij iedere hap en door het frisse van de paprika hapt het lekker weg. Ik weet zeker dat dit ook jouw favoriete nieuwe hapje wordt!

gevulde snackpaprika's met geitenkaas

Gevulde snackpaprika’s met geitenkaas

Recipe by Debbie

Hapje voor 6 – 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram oranje snackpaprika’s

  • 200 gram naturel geitenkaas

  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie

  • 1 à 2 theelepels ras el hanout kruiden (Jonnie Boer)

  • 30 gram gehakte zoute amandelen

Bereidingswijze

  • Was de snackpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
  • Prak de geitenkaas met de ras el hanout en de peterselie door elkaar.
  • Gebruik een lepel of je handen om de snackpaprika’s te vullen met het geitenkaasmengsel.
  • Bestrooi met de amandelen en serveer.

Tips

  • Als je niet van ras el hanout houdt, vervang dit dan door je favoriete kruiden!
gevulde snackpaprika's met geitenkaas

Stel zelf je borrelplank samen

Niet alleen deze hapjes doen het goed op de borrelplank maar ook de volgende recepten voor borrelhapjes zijn een aanrader:

Bewaar dit recept voor gevulde snackpaprika’s met geitenkaas op Pinterest

Wil je dit recept altijd makkelijk en snel terug kunnen vinden? Pin dit dan op één van je Pinterestborden.

Gevulde snackpaprika's met geitenkaas

Ga jij deze gevulde snackpaprika’s met geitenkaas maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.