Pizza met chorizo, groene olijven en provolone – recept voor zelfgemaakte pizza
Inhoudsopgave
Met dit recept voor zelfgemaakte pizza maak je een smaakvolle pizza met chorizo, groene olijven en provolone
Heb je zin in een heerlijke, homemade, smaakvolle pizza? Dan is deze pizza met chorizo, groene olijven en provolone een goede keuze. De combinatie van pittige chorizo, zoute groene olijven en romige provolone kaas zorgt voor een verrukkelijke smaakcombinatie. Dit recept is ideaal voor wie houdt van authentieke Italiaanse smaken in een modern jasje.
Zelfgemaakte pizza met chorizo: een onweerstaanbaar recept
Om deze heerlijke pizza tot leven te brengen, gebruik je het basisrecept voor pizzadeeg van mijn blog. Het zelfgemaakte deeg vormt de perfecte basis voor de smaakvolle toppings en zorgt ervoor dat jouw pizza knapperig en vers uit de oven komt. Of je nu een ervaren pizzabakker bent of net begint, met dit recept maak je elke keer weer een perfecte pizza. Ik gebruik het zelf vrijwel iedere keer dat ik pizza bak en het stelt nooit teleur.
Wat is provolone?
Provolone is een Italiaanse kaas die van koemelk gemaakt wordt. Je hebt twee varianten: dolce en piccante. De dolce is wat zachter en de piccante iets meer uitgesproken. Het is een halfharde kaas die goed smelt en hij heeft een nootachtige smaak, de piccante is iets kruidiger. De wrongel wordt tijdens het maken gekneed en bewerkt en er wordt heet water tijdens het rijpproces toegevoegd waardoor dit een ‘gebroeide’ kneedkaas is. Ik maakte er ook al eens ciabatta met saucijs en provolone mee.
Probeer deze pizza met chorizo, groene olijven en provolone zelf en geniet van een zelfgemaakte Italiaanse klassieker die je smaakpapillen zal verrassen. Buon appetito!
Pizza met chorizo, groene olijven en provolone – recept voor zelfgemaakte pizza
Ingrediënten
- 1 bol pizzadeeg van het basisrecept op de site
- 2 el polpa di pomodoro met basilicum
- 1/2 bol mozzarella in stukjes gescheurd
- 10 plakjes chorizo van een stuk, niet de vleeswaren
- 2 el groene olijven
- 25 gram provolone piccante in stukjes
- semolina om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de pizzaoven ruim van tevoren voor tot 400 graden of verwarm je oven tot de hoogste stand. Op mijn heteluchtoven zit een speciale pizzastand die tot 270 graden kan. Verwarm in het laatste geval de bakplaat mee.
- Vorm het deeg met je handen tot een ronde schijf. Hoe je dat doet vind je in het filmpje bij het basisrecept. Leg het op een met semolina bestoven pizzaplank om de pizza zo in de oven te kunnen schuiven.
- Verdeel wat tomatensaus over de bodem en laat hierbij ongeveer 1 cm van de rand vrij.
- Beleg met stukjes mozzarella en verdeel er dan de chorizo, olijven en provolone over.
- Bak de pizza, afhankelijk van het type oven, in 3 tot 12 minuten goudbruin en gaar. Gebruik bij een normale oven een stuk bakpapier om de pizza op te bakken.
- Snijd in punten en serveer direct.
Geniet ook van deze pizzarecepten!
Pizza is en blijft favoriet bij velen. Ik zet graag de tafel vol met verschillend belegde pizza zodat je extra veel kunt proeven. Tip: serveer de pizza bij voorkeur op een houten plank (aff. link), zo blijft de bodem het beste!