Pasta recepten

Pasta recepten

Als je mij vraagt naar mijn lievelingseten dan vind ik dat een lastige vraag om te beantwoorden. Er zijn zoveel dingen die ik lekker vind maar favoriet is toch wel pasta. Dat zou ik echt wel iedere dag kunnen eten. Toen ik in Italië studeerde heb ik dat dan ook gedaan haha. Het was in ieder geval geen straf. Er zijn ontzettend veel verschillende pastasoorten en iedere pasta is geschikt voor een bepaald soort saus.

De juiste pasta bij verschillende saus

In Italië is het dan ook bijna heiligschennis als je de verkeerde saus bij de verkeerde pasta geeft. Zo staat er geregeld spaghetti bolognese op het menu in Nederland maar in Italië bestaat dat niet eens. Daar eet je tagliatelle al ragù . Het officiële recept ligt zelfs achter slot en grendel in een kluis in Bologna en er bestaat een officiële maat voor de juiste tagliatelle. Ik bedoel maar, je mag er dus absoluut niet te licht over denken. Volgens de Italianen dan haha. Er zit natuurlijk wel een reden achter. Iedere pastasoort heeft een mate van hechting voor de saus. Een romige, gladde saus hecht goed aan de gladde spaghetti en een grove saus vraagt om wat grovere pasta.

Pasta recepten op een rij

Hier vind je alle recepten met pasta op een rijtje. Er staat een V achter als het vegetarisch is of als je er makkelijk een vega gerecht van kunt maken, bijvoorbeeld door de kippenbouillon door groentebouillon te vervangen.  Buon appetito! 

Overzicht recepten met pasta