No bake appel cranberry cheesecake
Het idee voor deze no bake appel cranberry cheesecake zat al een tijdje in mijn hoofd. Verse cranberry’s zijn rondom kerst natuurlijk volop in de supermarkten te vinden maar eigenlijk is dat best zonde. Cranberry’s zijn zo ontzettend lekker en veelzijdig. Gelukkig zijn er het hele jaar wel cranberry’s in de vriezer te vinden want deze cheesecake wil je! Geen moeilijke handelingen, geen geklooi met oventemperaturen, deze taart maak je helemaal zonder oven! Hoe makkelijk is dat?
Ga naar het recept Print receptInhoudsopgave
Gebakken cheesecake vs no bake cheesecake
Nu ben ik een enorme fan van gebakken cheesecake maar die moet na het bakken ook altijd nog een nacht opstijven in de vriezer en soms heb ik zelfs geen zin in de oven. Bovendien had ik bij het maken van deze taart ook een beeld en structuur in mijn hoofd van een normale kwarktaart. Daarom heb ik ook gekozen voor een bodem van digestives koekjes alhoewel je die prima kunt vervangen voor een ander koekje zoals bastognekoeken. Het is maar goed dat ik deze taart heb weg gegeven want het had me geen moeite gekost om hem helemaal op te eten haha.
Makkelijk taartje met appelcranberrysaus
Nog even over die appel cranberrysaus hè? Die maak je dus heel makkelijk door alles in een pannetje bij elkaar te gooien en te laten pruttelen. Door de saus te zeven, krijg je zo’n mooi glad geheel en dat staat prachtig als topping. Natuurlijk zit de saus ook nog door de cheesecakelaag. Het is bijna grappig dat het zo’n eenvoudig taartje is om te maken. Laat hem wel echt een nacht opstijven en let er altijd op dat je de gelatine lang genoeg weekt. Ik heb niet ontzettend veel gelatine gebruikt want anders krijg je zo’n vaste structuur en dat is niet lekker. Nou, snel aan de bak, eeeeh niet bak, voor deze heerlijke no bake appel cranberry cheesecake!
No bake appel cranberry cheesecake
Ingrediënten
- Taartbodem
- 250 g digestives, verkruimeld
- 100 g roomboter, gesmolten
- Appel cranberry saus
- 250 g Elstar appels in stukjes
- 250 g cranberries (vers of diepvries)
- 250 ml water
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g kristalsuiker
- Cheesecake laag
- 600 g roomkaas
- 200 ml slagroom
- 250 g fijne kristalsuiker
- 10 blaadjes gelatine
- 200 g appel cranberrysaus
- sap van 1/2 citroen
- Toplaag
- 400 g appel cranberry saus
- 2 blaadjes gelatine
Instructies
- Start met de taartbodem. Bekleed een hoge springvorm van 24 cm met bakpapier en meng de gesmolten roomboter met de verkruimelde koekjes. Doe ze in de springvorm en druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Week alvast de gelatineblaadjes in koud water voor de cheesecake laag.
- Ga nu verder met de appel cranberrysaus. Doe de appels met de cranberries, het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook.
- Laat de saus zachtjes 15 minuten koken en pureer vervolgens met de staafmixer.
- Zeef de saus zodat je een gladde egale massa hebt.
- Klop vervolgens de roomkaas met de slagroom en suiker op tot een stevige massa en zet koel weg.
- Weeg 200 g van de appel cranberrysaus af en verwarm nog even in een steelpan met het citroensap.
- Los hierin de gelatine op en laat iets afkoelen.
- Spatel lepel voor lepel de appel cranberrysaus door het roomkaasmengsel. Schep de vulling vervolgens op de koekjesbodem en laat een nacht opstijven in de koelkast.
- Week voor de toplaag de gelatine 10 minuten in koud water en verwarm de appel cranberry saus tot het kookpunt.
- Los de gelatine erin op en verdeel dit gelijkmatig over de opgesteven cheesecakelaag. Zet minstens een uur in de koelkast.
Notities
Bewaar deze no bake appel cranberry cheesecake bij je favorieten!
Op Pinterest kun je makkelijk een bord maken met al je favoriete recepten! Zo kun je snel terugvinden waar je trek in hebt. Gebruik voor het gemak deze foto!
Ook zo gek op cheesecakes?
Je vindt nog meer lekkere cheesecake recepten op mijn site:
4 gedachten over “No bake appel cranberry cheesecake”
Geef een reactie
Hallo, wat een mooie taart ! Ik gebruikte restjes diepvriesfruit en de hoeveelheid suiker van 250 gr in de roomkaas is wel veel te veel. Ik nam 120 gr en dat is ruim voldoende
Heerlijk ook met verschillende fruitsoorten! De hoeveelheid suiker in deze taart leverde een frisse taart op maar smaken verschillen natuurlijk 🙂 Fijn dat ie gelukt is! Groetjes Debbie
Ziet er heerlijk uit!
Maar welke roomkaas is nou het meest geschikt voor een cheesecake?
Groetjes Babs
Goedemorgen Babs, ik gebruik eigenlijk altijd de roomkaas van het huismerk. Die is lekker en werkt goed in dit recept. Fijne zondag! groetjes Debbie