Pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade

Pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade

Je vader mag dit jaar in zijn handjes knijpen met jou want ik weet zeker dat hij van deze pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade heel erg blij gaat worden! Natuurlijk is je vader altijd al enorm blij met je maar op deze dag kun je hem gewoon eens extra verwennen en dat is een koud kunstje met zo’n lekkere taart! Deze taart is voor de allergrootste pindakaasfans en het is ook nog eens een makkie om hem te maken! Loop het water je al in de mond? Dit is echt de ultieme crowdpleaser. Wie is er nou niet dol op pindakaas en zo’n cheesecake met chocoladebodem gaat er dan ook wel in!

pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade

Pindakaasfans verzamelen!

Nu ben ik zelf helemaal niet zo’n pindakaasfan maar toch waag ik me eens in de zoveel tijd aan een baksel met pindakaas. En ik begin gewoon langzaam wel fan te worden! Ook deze pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade is weer enorm lekker en ik heb een heel stuk zonder problemen op. Verder heb ik er een heleboel mensen blij mee gemaakt want het was een beetje veel voor ons alleen en de taart is unaniem goedgekeurd! Vind je dit nou ook teveel, maak dan de helft in een vorm van 16 cm. Daar haal je ook nog wel 6 punten uit.

pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade

Pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade

Recipe by Debbie

Voor 14 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 15 minuten
Koeltijd: 3 uur

Ingrediënten

  • Bodem

  • 80 gram poedersuiker

  • 160 gram roomboter, op kamertemperatuur

  • 240 gram bloem

  • 80 gram pure chocolade

  • snuf zout

  • Vulling

  • 400 gram roomkaas

  • 200 gram slagroom

  • 200 gram suiker

  • 200 gram pindakaas

  • 6 blaadjes gelatine

  • pepsels party mix of pretzels

  • 20 gram pure chocolade

  • extra: kleine spuitzak of cornetje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Klop voor de bodem de roomboter met de poedersuiker romig.
  • Hak de chocolade in stukjes en smelt au-bain marie of in de magnetron in intervallen van 10 seconden.
  • Doe de iets afgekoelde gesmolten chocolade bij het botermengsel en klop nog even door.
  • Voeg de bloem en een snuf zout toe en meng tot het een geheel is.
  • Doe het deeg in de bakvorm en egaliseer het met de bolle kant van een lepel.
  • Bak de bodem in 15 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop voor de vulling de roomkaas, slagroom, pindakaas en suiker romig.
  • Breng 3 eetlepels water aan de kook, haal van het vuur af en los de gelatine erin op.
  • Roer de gelatine door het pindakaasmengsel en roer er vervolgens kleine stukjes pepsels doorheen. Ongeveer 50 gram.
  • Giet de vulling op de bodem en maak de bovenkant glad.
  • Laat de cheesecake een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer de cheesecake met extra pretzels en smelt de chocolade in de magnetron.
  • Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak, knip er een klein puntje vanaf en decoreer de taart ermee.

Tips

  • Gebruik chocolade pretzels als topping als je dat lekker vindt. De gewone pretzels worden na een tijdje zacht.
pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade

Bewaar dit recept snel op Pinterest

pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade

Benieuwd naar de andere pindakaasrecepten?

Ga jij deze pindakaas cheesecake met pretzels en chocolade maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.