De 5 lekkerste recepten met aardbeien

De 5 lekkerste recepten met aardbeien

Wat zijn ze toch geweldig om te zien! Die prachtige rode zomerkoninkjes met blozende wangetjes. Als je goede aardbeien te pakken hebt dan komt de geur je al tegemoet en dan is het moeilijk om eraf te blijven. Zo kopen we regelmatig op de markt 2 doosjes aardbeien en dan kopen we er op de terugweg maar weer 2 omdat ze in de tussentijd al bijna opgesnoept zijn door mij en mijn jongens. Zoet, sappig en verleidelijk, aardbeien hebben het allemaal! Daarom heb ik maar eens de 5 lekkerste recepten met aardbeien op een rij gezet zodat je ze handig bij elkaar hebt.

aardbeien

Hollandse aardbeien

Ik ben trouwens vooral fan van Hollandse aardbeien. In het buitenland vind ik ze toch minder lekker, ze zijn ook vaak wat harder. Dus lang leve de kasaardbeien waardoor we tegenwoordig een veel langer aardbeienseizoen hebben! Ik en mijn man eten ze graag met wat skyr en mijn jongens eten ze het liefst zo. Als ze al wat zachter zijn, gaan ze in een smoothie of natuurlijk in een lekker baksel. Ik heb dan ook al heel wat aardbeienrecepten op de blog staan en dan staan er nog 2 nieuwe klaar om uitgewerkt te worden. Ze zijn gewoon enorm veelzijdig. En niet alleen in baksels want er staat ook een supersnelle salade met aardbeien op de blog.

aardbeien

De 5 lekkerste recepten met aardbeien

Zet vooral ook een aardbeienplant op je balkon of in je tuin om te zien hoe die leukerds groeien en maak er een sport van om de vogels te snel af te zijn of gun ze gewoon wat lekkers. Het is een vrolijk plantje en zelfs wanneer je maar 1 aardbei kunt oogsten dan is het al de moeite waard. Ok, terug naar de recepten want als ik je de 5 lekkerste recepten met aardbeien beloof, moet ik ze wel geven natuurlijk. Dit is mijn top 5 van de blog en ik ben benieuwd welke daarvan jouw favoriet is. Laat je het me weten?

aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater

Aardbeienschnitt met een vleugje rozenwater

Dit is toch wel mijn favoriete aardbeienrecept op de blog. Aardbeien met slagroom zijn gewoon fantastisch en door het vleugje rozenwater wordt het net even wat exotischer. En deze aardbeienschnitt is ook nog eens easy peasy te maken! †

aardbeientaart met basilicum lemoncurd

Aardbeientaart met basilicum lemoncurd

Naast dat het een plaatje om te zien is, is deze aardbeientaart met basilicum lemoncurd net even anders dan anders. De basilicum geeft een extra dimensie aan de lemoncurd én een mooi kleurtje bovendien!

mascarpone aardbeienijs

Mascarpone aardbeienijs

Met het heerlijke zomerweer dat we voor de boeg hebben, mag een recept voor aardbeienijs niet ontbreken! Dit ijs maak je gewoon zonder ijsmachine en het is heerlijk romig door de mascarpone!

aardbeien limoen kwarktaart

Aardbeien limoen kwarktaart

Aardbeien en limoen combineren supergoed met elkaar. Tel daar een zelfgebakken bodem van kokos shortbread bij op en je hebt een heerlijke frisse, bijna tropische kwarktaart!

aardbeien mascarponetaartje

Aardbeien mascarponetaartje

Dit is een eenvoudig taartje waarin de smaak van aardbeien goed naar voren komt! Ook heel lekker als nagerecht.

Ga jij één van deze lekkere aardbeienrecepten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.