Kippenbouten met citroen
Weinig moeite, groots effect. Deze kippenbouten kun je gerust serveren als je gasten krijgt, het is superlekker. Maar het kost jou maar weinig tijd om te bereiden. Ik bereid regelmatig hele maaltijden in de oven en dat vind ik ideaal. Je hebt uiteraard wat voorbereiding maar daarna kun je alvast de keuken opruimen en de tafel mooi dekken voor de gasten of voor jezelf natuurlijk!
- 4 kippenbouten
- 1 citroen in plakjes
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 1/2 liter kippenbouillon
- paar takjes verse tijm en rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
- Verwarm de oven op 180 graden Celcius.
- Dep de kippenbouten goed droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze rijkelijk met peper en zout.
- Verhit olie in een ovenvaste braadpan en braad de kippenbouten rondom goudbruin.
- Giet er de kippenbouillon bij, leg de kruiden en citroenplakjes op de kip en doe de teentjes knoflook erbij.
- Doe het deksel op de pan en zet de kip in de oven.
- Bak 30 minuten, haal het deksel eraf en bak dan nog eens 10 minuten zonder deksel.
- Serveer met een lekker stuk brood en salade.