fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Kippenbouten met citroen

Kippenbouten met citroen

IMG_8965.jpg

Weinig moeite, groots effect. Deze kippenbouten kun je gerust serveren als je gasten krijgt, het is superlekker. Maar het kost jou maar weinig tijd om te bereiden. Ik bereid regelmatig hele maaltijden in de oven en dat vind ik ideaal. Je hebt uiteraard wat voorbereiding maar daarna kun je alvast de keuken opruimen en de tafel mooi dekken voor de gasten of voor jezelf natuurlijk! 

  • 4 kippenbouten
  • 1 citroen in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • paar takjes verse tijm en rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven op 180 graden Celcius.
  2. Dep de kippenbouten goed droog met keukenpapier.
  3. Bestrooi ze rijkelijk met peper en zout.
  4. Verhit olie in een ovenvaste braadpan en braad de kippenbouten rondom goudbruin.
  5. Giet er de kippenbouillon bij, leg de kruiden en citroenplakjes op de kip en doe de teentjes knoflook erbij.
  6. Doe het deksel op de pan en zet de kip in de oven.
  7. Bak 30 minuten, haal het deksel eraf en bak dan nog eens 10 minuten zonder deksel.
  8. Serveer met een lekker stuk brood en salade.


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



1 thought on “Kippenbouten met citroen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up