Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes

Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes

In de herfstvakantie was ik heerlijk een weekje in zonnig Zuid-Italie in de provincie Puglia. Samen met mijn zoons heb ik een vriend en zijn gezin opgezocht. Die vriend ken ik van mijn studie in Perugia toen ik daar in 2002 Italiaans studeerde. Hij was mijn huisgenoot en hoewel we elkaar nu nog maar weinig zien, is de vriendschap altijd gebleven. Het werd dus hoog tijd dat ik hem ging opzoeken! Nu was ik al vaker in de Salento streek geweest en ik wist al dat het er prachtig is! En het eten is verrukkelijk. Toen ik weer naar huis ging, kreeg ik een potje zelf ingemaakte kappertjes mee en die gingen in deze Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes! En wanneer ik mijn koffer weer ga pakken, zal ik altijd herinnerd worden aan die kappertjes want het potje had gelekt in de koffer….. hahahaha. Volgende keer doe ik het in zo’n handige lekvrije box.

Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes

La cucina semplice

De hele week zijn we trouwens enorm in de watten gelegd door mijn vriend en zijn vrouw. Toen we op het vliegveld in Italie aankwamen, bleek mijn rijbewijs verlopen dus we konden de huurauto niet meenemen. Maar dat bleek uiteindelijk geen enkel probleem want Gabriele en Federica hebben ons steeds overal mee naartoe genomen. Bovendien konden we elke dag met de lunch en het avondeten aanschuiven voor de heerlijkste gerechten! De Italiaanse cucina semplice is toch wel echt mijn favoriet en ook mijn jongens zijn dol op pasta maar natuurlijk ook op pizza en dan heb ik het nog niet eens gehad over het Italiaanse ijs hahaha. Het was sowieso enorm gezellig dus ik hoop snel weer terug te gaan. Voorlopig zit het er niet in maar dat komt vast weer.

Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes

Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes uit de oven

Maar even terug naar deze Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes. Tegenwoordig maak ik vaak gehaktballetjes klaar in de oven. Ze garen mooi gelijkmatig, je hebt amper vet nodig en je keuken zit niet helemaal onder de spetters haha. Bovendien blijven ze lekker mals en heb je er veel minder werk aan. Ik gebruik voor mijn recepten altijd half om half gehakt omdat ik rundergehakt net wat te droog vind maar je kunt dat ook prima gebruiken als je dat lekkerder vindt. Door de kappertjes en kruiden krijgen ze een heerlijke smaak. Lekker met gebakken aardappeltjes met rozemarijn die ze daar ook regelmatig eten! Buon appetito!

Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes

Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes

Deze Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes zijn heerlijk gekruid
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gehakt, kappertjes, kruiden
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

 • 500 g half om half gehakt
 • 1 ei
 • 50 g paneermeel
 • 20 g kappertjes grof gehakt
 • 1 el tomatenpuree
 • 3 tl Italiaanse kruiden
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl uienpoeder
 • peper en zout
 • 1 el olijfolie

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met de olijfolie.
 • Meng het gehakt met de overige ingrediënten door elkaar, breng op smaak met peper en zout en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.
 • Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker met mayonaise en gebakken aardappeltjes

Hou je van gehakt?

Maak dan ook eens één van deze recepten:

Bewaar dit recept op Pinterest

Altijd je favoriete recept bij de hand zonder te zoeken? Gebruik dan deze foto om dit recept op Pinterest te bewaren!

Italiaanse gehaktballetjes met kappertjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.