Snelle rijstmaaltijd met gehaktballetjes

snelle rijst

Soms heb je gewoon weinig tijd om te koken. Als dat gebeurt, maak ik meestal pasta want dat hoeft maar kort te koken. Maar ik probeer veel te variëren in wat ik kook en eerlijk gezegd vergeet ik dan vaak dat rijst ook erg lekker is. Nu mocht ik een heel pakket rijst proberen van Tilda. Tilda was 45 jaar geleden de eerste die Basmati rijst naar het Westen bracht.  Ik kende het merk niet maar ik ben er erg enthousiast over. Het is echt hele lekkere rijst en er zijn verschillende varianten, ook bruine rijst zit in het assortiment. Dat is toch net wat gezonder. Vooral de voorgestoomde rijst is erg makkelijk als je eens haast hebt en erg lekker. Ik heb in dit recept de Steamed Basmati Rice gebruikt, die kun je bij de meeste grote supermarkten gewoon kopen.

En ik mag jullie ook blij maken want ik mag 2 pakketten weggeven! Wat moet je daarvoor doen? Laat een reactie achter onder dit bericht waarin je schrijft dat je meedoet en like mijn Facebook of Instagram. 4 januari maak ik de winnaar bekend!

 • 1 zak Oosterse roerbakgroenten (400 gram)
 • 2 zakken Steamed Basmati Rice van Tilda
 • 2 tl sesamolie
 • 350 gram gemengd gehakt
 • 1 ei
 • 75 gram paneermeel
 • 1 el chilisaus + extra voor serveren
 • peper en zout
 • zonnebloemolie
 • extra: kroepoek
 1. doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, chilisaus en peper en zout toe.
 2. Kneed dit door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
 3. Verhit in een ruime koekenpan 2 el zonnebloemolie en braad hierin de gehaktballetjes goudbruin.
 4. Voeg de groenten toe en roerbak dit zo’n 5 minuten of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
 5. Breng op smaak met de sesamolie en peper en zout.
 6. Verwarm de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
 7. Serveer de rijst met de groenten, wat extra chilisaus en kroepoek.
  tilda

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.