Gember shortbread koekjes

Gember shortbread koekjes

Het zal inmiddels geen geheim meer zijn dat ik gek ben op koekjes en op zelf koekjes bakken! Een ideale bezigheid wat mij betreft als je je verveelt en even wat ontspannends wil doen. Veel is er niet voor nodig om wat lekkers te maken, zeker niet als je deze gember shortbread koekjes maakt. Ik maakte ze pas en ze waren zo op! Echt superlekker zijn ze en makkelijk om te maken. Dit recept levert je gelijk een hele berg koekjes op en in een koektrommel blijven ze wel een week goed. Als ze tenminste zo lang blijven liggen….

gember shortbread koekjes

Liefde voor gember

Gember, you love it or hate it…. Ik ben een groot fan van gember in gebak. Het geeft gebak, koekjes en taart vaak net even die extra pit waardoor de smaak veel spannender wordt. Het combineert goed met fruit maar in deze gember shortbread koekjes mag het de hoofdrol hebben. Ze zijn lekker pittig en zoet tegelijk. Een koekje waarvan je blijft dooreten als je het mij vraagt. Ik heb eigenlijk altijd wel een potje stemgember in de koelkast staan. Het blijft oneindig lang goed en als ik zin heb, kan ik dus makkelijk deze koekjes maken.

Gember shortbread koekjes

Deze brosse koekjes met gember zijn makkelijk te maken en overheerlijk!
Gang Tussendoortje
Trefwoord gember, shortbread
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
koeltijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 30 stuks

Ingrediënten

  • 340 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 435 gram bloem
  • 120 gram stemgember potje, fijngemalen
  • snuf zout

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig.
  • Voeg het vanille extract toe en daarna de bloem en zout.
  • Mix de gember er kort doorheen en leg het deeg op je werkblad.
  • Vorm er 2 rollen van, van ongeveer 5 cm doorsnede. Verpak de rollen in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Haal het koekdeeg uit de koelkast en snijd het in dikke plakken.
  • Leg de koekjes op de bakplaten en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar tot de randjes goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen.
gember shortbread koekjes

Nog meer lekkers met gember bakken

Zoals ik zei, bak ik regelmatig met gember. Bekijk ook eens deze recepten:

Wil je het recept voor gember shortbread koekjes bewaren?

Gebruik dan onderstaande foto voor Pinterest!

gember shortbread koekjes


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.