Gember spelt pannenkoekjes

Gember spelt pannenkoekjes

Goede start

Een goed begin van de dag is het halve werk. Ik ga meestal eerst douchen en aankleden en dan ontbijten. Daar neem ik wel de tijd voor. Ook wanneer ik ga sporten, ga ik eerst ontbijten. Zonder kom ik echt niet op gang. En ik start altijd met een glas lauw water met gember en citroen. Ik heb gemerkt dat sinds ik dat doe, ik echt minder verkouden ben! Ik ben zo al september en half oktober doorgekomen zonder noemenswaardig gesnotter en dat is meestal wel anders. Als je dan deze gember spelt pannenkoekjes maakt, heb je ook nog eens een voedzaam en gezond ontbijt! Bovendien is het ontzettend lekker!

Ontbijt

Ik ontbijt eigenlijk altijd met hetzelfde: havermout met amandelmelk. Ik vind het heerlijk maar soms wil ik eens wat anders. Dan eet ik yoghurt met fruit en wat zonnebloempitjes of alleen fruit. Pas maakte ik deze pancakes weer eens en deze gaan zeker vaker op het menu komen. Ze zijn echt heerlijk! Ik deed er wat  gember door, lekker wat kaneel en gebruikte speltmeel. Een kruidig pannenkoekje dus dat extra lekker wordt met een flinke lepel Skyr en vers fruit. Hou je nou van pancakes, er staat ook nog een heerlijk recept voor Amandel pancakes met appel op de blog.

gember spelt pannenkoekjes

Ingrediënten en bereidingswijze gember spelt pannenkoekjes

Dit recept is genoeg voor 2 personen of voor 2 dagen voor 1 persoon.

 • 50 gram speltmeel
 • 1 banaan
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 2 eieren, losgeklopt
 • 4 eetlepels water
 • 1 cm geraspte gemberwortel
 • snufje zout
 • 1 el zonnebloemolie
 • extra: yoghurt of Skyr en (diepvries)fruit

Het bereiden van deze pannenkoekjes is eenvoudig!

 1. Prak de banaan en meng hier het meel, de gemberwortel, het kaneelpoeder, zout, ei en water doorheen.
 2. Verwarm vervolgens de olie in een koekenpan op hoog vuur en schep met een lepel hoopjes van het beslag in de pan.
 3. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
 4. Herhaal dit tot het beslag op is.
 5. Serveer de gember spelt pannenkoekjes met een schep yoghurt of Skyr en wat vers fruit.

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.