Een kijkje in mijn keuken

Een kijkje in mijn keuken

samenwerking – De lekkerste recepten deel ik al een paar jaar met jullie op mijn blog maar ik heb jullie nooit goed mijn keuken laten zien! Het wordt dus hoog tijd voor een kijkje in mijn keuken. Deze keuken hebben we nu 6 jaar en ik vind hem nog steeds mooi. Wel zou ik bepaalde dingen in de keuken toch anders hebben gedaan maar daarover later meer. Eerst laat ik je zien hoe mijn keuken eruit ziet en waarom ik heb gekozen voor de keuken zoals die is.

Landelijke stijl

Ik hou van een landelijke stijl. Deze stijl had ik in ons vorige huis ook en daarom ben daar weer naar op zoek gegaan. Online kwam ik al veel moois tegen zoals deze landelijke keukens. Het past bij de rest van ons huis en is tijdloos. Witte kastjes met een donker composiet blad zijn een goede match en het staat mooi bij de grijze tegelvloer. In ons vorig huis hadden we gekozen voor de kleur vanille en wat viel dat tegen toen de keuken geplaatst werd! Zo geel! Daarom heb ik nu goed gekeken naar de kleur. Het is geen spierwitte keuken maar net even wat warmer. Een composiet blad heeft een luxe uitstraling en voordelen ten opzichte van een marmeren aanrechtblad. Het is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren, is oersterk en heel hygiënisch. Bovendien werkt het voor mij perfect wanneer ik met deeg of chocolade werk want het blijft koel. Ik heb hetzelfde materiaal ook als spatrand gekozen en dat werkt perfect! Even afnemen met een doek en je bent klaar.

Keukenkastjes

Wat misschien ook opvalt in mijn keuken: er zijn geen bovenkastjes. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en oogt rustig. Waar laat ik al mijn spullen dan? Ik heb 2 hele grote lades waar ontzettend veel in past en ik heb het geluk dat ik een diepe trapkast heb en een hoekkast met draaiplateaus voor mijn pannen. Ook heb ik nog een grote kast in de woonkamer waar bijvoorbeeld de wijnglazen en grote schalen staan. Maar niet iedereen heeft zoveel servies als ik dus meestal kun je wel met wat minder kastjes toe. Ik verzamel natuurlijk altijd mooie foodprops dus er is hier standaard ruimtegebrek haha. Af en toe moet ik dus gewoon kritisch kijken naar wat ik nog heb en weer eens wat weg doen.

Keukenapparatuur

Toen ik me ging oriënteren voor keukenapparatuur was het grootste twijfelpunt toch wel de manier van koken. Ik had een groot fornuis in mijn hoofd met dubbele oven en genoeg gaspitten. Maar toen ik ging kijken, schoot er vooral door mijn hoofd dat het wel erg veel poetswerk zou zijn iedere dag met al die pitten. Dus ik heb me toch maar laten informeren over koken op inductie en ik was om! Snel, makkelijk schoonmaken en ook mooi om te zien. Dat was echt de beste keuze die ik heb gemaakt, zeker nu er steeds meer huishoudens van gas los gaan. Natuurlijk heb ik een vaatwasser, een afzuigkap, koelvriescombi en 2 ovens: een ‘normale’ heteluchtoven en een oven met magnetronfunctie. Die heeft net wat meer ovenfuncties dan een combi-magnetron.

Wat zou ik anders doen?

Toch kriebelt het vaak om naar keukens te kijken. Mijn keuken is nog lang niet aan vervanging toe maar er is tegenwoordig alweer zoveel moois te vinden! Mooie tegeltjes, nieuwe innovatieve kooktechnieken…. Ik breng veel tijd door in mijn keuken en had dus een paar dingen anders moeten doen. Mijn koelvriescombi is bijvoorbeeld veel te klein voor een gezin. Ik doe eens per week boodschappen en kan het amper kwijt en nu zijn de jongens nog klein. Daarnaast zou ik nu niet meer kiezen voor een afzuigkap maar zo’n mooie geïntegreerde afzuiger in mijn kookplaat kiezen. Ook zou ik bovenop de koelkast kastruimte hebben gekozen. Nu staan mijn kookboeken er maar het is niet makkelijk om ze eraf te halen want te hoog en ik had het dus beter als bergruimte kunnen hebben. Ach ja, zo is er altijd wel wat om te dromen en ik ben nog steeds heel blij met de keuken. Wat zou jij willen veranderen aan je keuken?

Favoriete recepten uit mijn keukenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.