Cantuccini met amarena kersen en sinaasappel
Wil je zelf iets lekkers bakken? Deze cantuccini met amarena kersen en sinaasappel zijn om je vingers bij af te likken!
Inhoudsopgave
Zelfgebakken koekjes
Koekjes bakken is altijd leuk! Zeker samen met je kinderen, maar ik vind het ook super om koekjes cadeau te geven. Zeker wanneer je familie bezoekt, is het extra leuk een attentie mee te nemen. Zo’n zakje zelfgebakken koekjes wordt dan zeker gewaardeerd!
Wat zijn cantuccini?
Cantuccini zijn typisch Italiaanse koekjes. Je hebt ze vast weleens gekregen bij een kopje koffie of bij het dessert. Ze zijn behoorlijk hard en vaak gevuld met amandelen. Ze zijn zo hard omdat ze 2 keer gebakken worden. Daarom worden ze ook wel biscotti genoemd. Je kunt ze in de espresso of vin santo (een zoete dessertwijn) dopen. En je kunt er dus heerlijk mee variëren! Ik heb in deze cantuccini gekozen voor gedroogde amarena kersen, gekonfijte sinaasappel en pistachenoten. Echt heerlijk en het geeft direct een feestelijk gevoel!
Cantuccini met amarena kersen en sinaasappel zelf bakken
Cantuccini zijn niet moeilijk te maken. Het is een kwestie van door elkaar mengen, dan maak je er een groot ‘brood’ van qua vorm dat je bakt. Vervolgens snijd je dit in plakken waarna je de cantuccini nog eens bakt. Zo krijg je heerlijke, knapperige cantuccini met amarena kersen en sinaasappel die je lang kunt bewaren en die echt verrukkelijk zijn!
Cantuccini met amarena kersen en sinaasappel
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 160 gram pistachenoten gehakt
- 180 gram suiker + extra
- 3 grote eieren
- 80 gram roomboter gesmolten
- 10 gram vanille essence
- 180 gram amarena kersen gehakt
- 50 gram gekonfijte sinaasappelschil
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de bloem met bakpoeder en pistachenoten.
- Meng in een andere kom de suiker met 2 eieren en vanille.
- Voeg dit bij het bloemmengsel en meng goed.
- Doe de kersen en sinaasappel erbij en kneed het tot een geheel.
- Verdeel het deeg in tweeën en maak er langwerpige platte 'broden' van.
- Klop het laatste ei los en bestrijk de bovenkant van de koek ermee. Bestrooi met suiker.
- Bak 25 minuten en laat 10 tot 15 minuten afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
- Snijd de koekbroden in plakjes en leg ze weer op de bakplaat. Bak ze nog eens 15 minuten.
- Laat voor serveren afkoelen.
Nog meer koekjes bakken?
Ik ben dol op koekjes en bak ze graag. Er is zoveel te variëren en het is altijd weer genieten van een koekje tussendoor. Kijk maar eens naar deze recepten als je nog meer wil bakken:
1 gedachte over “Cantuccini met amarena kersen en sinaasappel”
Geef een reactie
Hoi, waar is de gesmolten boter voor in het recept met cantucci i met kersen?