Ga terug Email Link
Kerst cantuccini met amarene kersen en sinaasappel

Cantuccini met amarena kersen en sinaasappel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang koekjes
Porties 30 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 160 gram pistachenoten gehakt
  • 180 gram suiker + extra
  • 3 grote eieren
  • 80 gram roomboter gesmolten
  • 10 gram vanille essence
  • 180 gram amarena kersen gehakt
  • 50 gram gekonfijte sinaasappelschil

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloem met bakpoeder en pistachenoten.
  • Meng in een andere kom de suiker met 2 eieren en vanille.
  • Voeg dit bij het bloemmengsel en meng goed.
  • Doe de kersen en sinaasappel erbij en kneed het tot een geheel.
  • Verdeel het deeg in tweeën en maak er langwerpige platte 'broden' van.
  • Klop het laatste ei los en bestrijk de bovenkant van de koek ermee. Bestrooi met suiker.
  • Bak 25 minuten en laat 10 tot 15 minuten afkoelen.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
  • Snijd de koekbroden in plakjes en leg ze weer op de bakplaat. Bak ze nog eens 15 minuten.
  • Laat voor serveren afkoelen.
Trefwoord amarena, bloedsinaasappel, cantuccini, kersen, koekjes