Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Cantuccini met amarena kersen en sinaasappel
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Gang
koekjes
Porties
30
stuks
Ingrediënten
500
gram
bloem
10
gram
bakpoeder
160
gram
pistachenoten
gehakt
180
gram
suiker
+ extra
3
grote
eieren
80
gram
roomboter
gesmolten
10
gram
vanille essence
180
gram
amarena kersen
gehakt
50
gram
gekonfijte sinaasappelschil
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de bloem met bakpoeder en pistachenoten.
Meng in een andere kom de suiker met 2 eieren en vanille.
Voeg dit bij het bloemmengsel en meng goed.
Doe de kersen en sinaasappel erbij en kneed het tot een geheel.
Verdeel het deeg in tweeën en maak er langwerpige platte 'broden' van.
Klop het laatste ei los en bestrijk de bovenkant van de koek ermee. Bestrooi met suiker.
Bak 25 minuten en laat 10 tot 15 minuten afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
Snijd de koekbroden in plakjes en leg ze weer op de bakplaat. Bak ze nog eens 15 minuten.
Laat voor serveren afkoelen.
Trefwoord
amarena, bloedsinaasappel, cantuccini, kersen, koekjes