fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Wat zijn ze lekker!! Deze brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten zijn echt overheerlijk en lekker makkelijk om te maken! Het zijn typisch Italiaanse koekjes op basis van eiwit, suiker en hazelnoten. Brutti ma buoni betekent: lelijk maar lekker. Het zijn niet de mooiste koekjes maar dat maken ze qua smaak dubbel en dwars goed.

Brutti ma buoni- glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Italiaanse koekjes

Brutti ma buoni zijn dus typisch Italiaans en vrij bekend. Andere bekende Italiaanse koekjes zijn natuurlijk de cantuccini. De dubbelgebakken harde amandelkoekjes die bij voorkeur in vinsanto worden gedoopt maar zo ook gewoon heerlijk zijn om te eten. Ik dacht dat ik ze al op de blog had staan maar nog niet haha. Dat recept komt zeker nog eens online. Het recept dat wel online staat is voor amaretti! Ook hele bekende koekjes op basis van amandelen. Ook de savoiardi oftewel lange vingers zijn typisch Italiaans en vooral bekend om de tiramisu waarin ze onmisbaar zijn. En dan zijn er nog de cannoli, een lekkernij uit Sicilië die bestaat uit een dun gefrituurd koekrolletje met een romige ricottavulling. Natuurlijk zijn er nog veel meer koekjes en verschilt het ook nog eens per regio maar dit zijn de bekendste hier in Nederland.

Brutti ma buoni- glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Ik maak deze koekjes regelmatig. Sowieso ben ik dol op de smaak van hazelnoten en als je eiwitten over hebt dan kun je of lekkere meringues maken of gewoon deze koekjes. Ik heb nu hazelnootmeel gebruikt maar je kunt ook hele hazelnoten gebruiken die je voor een deel fijn hakt en voor een deel wat grover laat. Zo krijg je een nog wat bonkiger uiterlijk van de koekjes en dan past de naam brutti ma buoni nog beter. Met hazelnootmeel worden ze eigenlijk gewoon heel prima qua uiterlijk. Je kunt ook een variant op deze koekjes maken door de hazelnoten te vervangen voor amandelen. Ook heerlijk!

Brutti ma buoni- glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Brutti ma buoni: glutenvrije hazelnootkoekjes met 3 ingrediënten

Gang Tussendoortje
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 20 koekjes

Equipment

  • mixer
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram eiwit
  • 200 gram kristalsuiker
  • 250 gram hazelnootmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf met de mixer.
  • Voeg in 3 delen de suiker toe en klop tot dit is opgenomen. Spatel tenslotte het hazelnootmeel erdoor.
  • Doe het eiwitmengsel in een lage, grote pan en laat dit op laag vuur al roerende 7 – 8 minuten drogen.
  • Schep dan met behulp van 2 lepels hoopjes op met bakpapier beklede bakplaten en bak de brutti ma buoni in 30 minuten gaar. Open halverwege de baktijd de oven even kort om wat vocht te laten ontsnappen.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze luchtdicht.

Hou jij ook zo van koekjes?

Je kunt je lol op hier op de blog want er staan heel veel lekkere koekjes recepten op! Er staan zelfs recepten voor hartige koekjes op Deb’s Bakery & Kitchen. Ik deel er een aantal met je. En wanneer je zoekt op koekjes of naar de categorie bij de receptenindex gaat, vind je nog veel meer bakrecepten voor koekjes.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen