Kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Koekjes in allerlei soorten en maten, ik ben er dol op! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten om te maken en omdat kaneel één van mijn lievelingssmaken is, werd het tijd voor een heerlijk en makkelijk recept voor deze kaneelkoekjes met kaneelsuiker.

kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Kaneelkoekjes met kaneelsuiker oftewel Snickerdoodles

In Amerika noemen ze deze kaneelkoekjes met kaneelsuiker snickerdoodles. Wat ze met snickers te maken hebben, weet ik niet maar lekker zijn ze wel! Officieel zijn het geen snickerdoodles want daar heb je cream of tartar voor nodig en ik heb dat niet gebruikt. Cream of tartar is wijnsteen en dat kun je vaak bij natuurvoedingswinkels vinden of bij toko’s. Maar om het toegankelijk te houden, heb ik gebruik gemaakt van bakpoeder en baking soda. Het zijn trouwens hele makkelijke koekjes om te maken. Het koekdeeg hoef je niet te koelen, je hoeft geen vormpjes uit te steken en je hoeft ze niet eens plat te maken. Het enige dat je moet doen, is zorgen voor voldoende ruimte tussen de koekjes op de bakplaat. En dan bedoel ik ook echt voldoende ruimte haha. Ik vergis me daar regelmatig in.

kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Taart met kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Voor mijn verjaardag maakte ik een waanzinnige kaneeltaart. Een heerlijke luchtige cake met luchtige kaneel botercrème. En die decoreerde ik met deze heerlijke koekjes. Het recept voor die kaneeltaart krijgen jullie binnenkort van me want als je deze koekjes lekker vindt, is die taart ook zeker een aanrader!

kaneelkoekjes met kaneelsuiker

kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Het is lastig om van deze heerlijke koekjes af te blijven!
Gang Tussendoortje
Trefwoord koekjes
Porties 30 koekjes

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 230 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 tl vanille extract
  • Topping
  • 70 gram kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier of bakmatten.
  • Maak de topping door de suiker en kaneel door elkaar te mengen.
  • Meng voor de koekjes de bloem met de bakpoeder, baking soda, kaneel en zout met elkaar in een kom en zet apart.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg de eieren en het vanille extract toe.
  • Voeg, al kloppend op lage snelheid, het bloemmengsel toe en mix tot het een geheel is.
  • Maak balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg en rol elk balletje door de kaneelsuiker.
  • Leg de balletjes op de bakplaten met voldoende ruimte ertussen.
  • Bak ze in 10 minuten in de oven en druk ze na het bakken een beetje platter met een vork.
  • Laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
kaneelkoekjes met kaneelsuiker

Hou jij ook zo van koekjes?

Gelukkig heb ik meer koekjesrecepten op de blog. Het is heerlijk om een ochtendje of middag de keuken in te duiken om wat lekkers te bakken en koekjes zijn vaak snel gemaakt! Bekijk ook eens deze recepten:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.