Halloween koekjes bakken en versieren

Halloween koekjes bakken en versieren

Het is herfstvakantie! Ik moet eerlijk zeggen dat we normaal gesproken in de herfstvakantie allemaal dingen gepland hebben staan maar vanwege Covid19 blijft de agenda een stuk leger. Geen probleem want ik en mijn kinderen vermaken ons prima in en om huis. Natuurlijk hebben wij een favoriete activiteit om samen te doen wanneer het slechter weer is: koekjes bakken!! En omdat de griezeligste dag van het jaar er weer aan komt, gaan we Halloween koekjes bakken en versieren! Met wat koekjes uitstekers, glazuur en decoratie gaan we zelf de lekkerste koekjes bakken en versieren! Ondertussen mag er best wat van het deeg gesnoept worden natuurlijk!

halloween koekjes bakken en versieren

Samen koekjes bakken met kinderen

Het is één van de leukste dingen om samen met kinderen te doen: Koekjesdeeg maken, uitrollen, vormpjes uitsteken en koekjes bakken. Je huis vult zich met een heerlijke geur terwijl de koekjes in de oven zitten en daarna mogen ze uitbundig versierd worden. Hoe ouder de kinderen worden, hoe groter de precisie waarmee ze de koekjes decoreren. Zo’n griezelthema als Halloween is wel aan kinderen besteed! Zij maken de mooiste monsters, spoken, mummies en griezels in koekvorm. Door royal icing glazuur te maken, droogt het mooi op en blijft het glazuur stevig.

halloween koekjes bakken en versieren

Halloween koekjes bakken en versieren

Natuurlijk wil je de meest griezelige koekjes bakken en versieren voor Halloween. Maar hoe maak je nou bijvoorbeeld zo’n spinnenweb van glazuur op je koekje? Dat is makkelijker dan je denkt! Eerst breng je een egale laag glazuur aan op het koekje. Eventuele oneffenheden kun je opvullen met een satéprikker. Daarna maak je met behulp van een spuitzak waar een klein puntje vanaf is geknipt allemaal dunne cirkels op het koekje. Tenslotte ga je met een satéprikker vanaf het midden naar de rand door het glazuur heen en tadaa! Je hebt een spinnenweb gemaakt.

Halloween koekjes bakken en versieren

Gang Tussendoortje
Trefwoord halloween, koekjes
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Koeltijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 42 minuten
Porties 3 bakplaten

Equipment

  • spuitzakken

Ingrediënten

Koekdeeg

  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 400 gram bloem

Glazuur

  • 200 gram poedersuiker
  • 30 ml water
  • 5 gram eiwitpoeder
  • sprinkles
  • kleurstof in verschillende kleuren

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg.
  • Het kan ook met de hand. Klop dan de suiker, vanillesuiker en boter romig.
  • Voeg het ei toe en meng goed.
  • Tenslotte doe je de bloem erbij en kneed je het kort tot een stevig deeg.
  • Verpak in plasticfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad.
  • Steek hier verschillende vormpjes uit.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen.
  • De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  • Voor het glazuur doe je de poedersuiker met het water en eiwitpoeder in een kom en meng tot een geheel. Kijk even of het eventueel wat meer water nodig heeft om wat te verdunnen. Je moet het makkelijk uit de spuitzak krijgen maar je wil niet dat het zo dun is dat het van je koekje afdruipt.
  • Verdeel het glazuur over een paar kommen en breng op kleur met de verschillende kleurstoffen.
  • Schep het glazuur in de spuitzakken en knip er een klein puntje vanaf.
  • Versier de koekjes naar wens met glazuur en sprinklese en laat goed drogen. Happy Halloween!

Bakken voor Halloween

Eerlijk gezegd doe ik pas iets met Halloween sinds ik kinderen heb en zij wat ouder zijn. Daarom staat er pas één recept voor Halloween op de blog maar wel een fantastisch lekker recept! En volgende week kun je je nog verheugen op heerlijke donkere chocolade cupcakes. In ieder geval is deze pompoencake met romige chocoladefrosting super om te maken en natuurlijk niet alleen voor Halloween maar de hele herfst en winter door!

pompoencake met romige chocoladefrosting
pompoencake met romige chocoladefrosting

Wil je vaker geïnspireerd worden?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand de lekkerste recepten in je mailbox!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Deb’s Bakery & Kitchen. Zo ontvang je de lekkerste recepten en speciale thema’s direct in je mailbox!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.