glutenvrije amandelkoekjes

Glutenvrije amandelkoekjes

Het is weer woensdag dus tijd voor een nieuw koekjesrecept. Er staan al aardig wat koekjesrecepten op mijn blog, onder andere amandelkoekjes. Maar deze zijn toch weer anders. Ze zijn sowieso glutenvrij en dat is natuurlijk erg fijn als je niet tegen gluten kunt. Met bloem erin worden ze wel wat steviger maar deze zijn lekker zacht en een beetje chewy.

Snel koekjes bakken

Ik houd wel van koekjes die snel klaar zijn. Dit is er ook weer een waarvan je het deeg mixt en gelijk op de bakplaat kunt leggen. Sommige koekjes hebben nog rusttijd nodig en andere bewerkingen maar dit is gewoon een kwestie van een lepeltje op de bakplaat en bakken maar. Wel lopen ze ontzettend uit dus houd genoeg ruimte tussen de koekjes aan. Ik vergis me er iedere keer weer in waardoor ze dan aan elkaar plakken haha. Laat je een reactie achter als je ze hebt gemaakt? Dat zou ik leuk vinden!

glutenvrije amandelkoekjes

Ingrediënten en bereidingswijze glutenvrije amandelkoekjes

  • 225 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosbloem
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram roomboter
  • een ei
  • 1 tl kaneel
  • één tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte.
  2. Klop de boter en suiker romig met de mixer.
  3. Voeg het ei en vanille-extract toe.
  4. Meng het amandelmeel met de kokosbloem, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout.
  5. Voeg dit bij het boter ei mengsel en mix door elkaar tot een samenhangend geheel.
  6. Schep theelepels van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak ze in 9 à 12 minuten goudbruin.
  8. Laat ze goed afkoelen en haal ze voorzichtig met een spatel van de bakplaat.

Nog meer koekjes bakken?

Ga jij deze glutenvrije amandelkoekjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.