Chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Deze koeken zijn echt de perfecte mix tussen vulling, chewiness en een knapperige rand! Bij elke hap geniet je van alle smaken en het zeezout geeft deze chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge net dat beetje extra oempf. Ik heb deze koeken extra groot gemaakt, lekker Amerikaans haha.

Koekjes bakken met boekweitmeel

Ik heb deze koeken gemaakt met bloem en boekweitmeel. Boekweitmeel is glutenvrij, heeft een nootachtige smaak en wordt in Frankrijk gebruikt als basis van de galettes, de hartige pannenkoeken. Boekweit is een plant waarvan de zaden gebruikt worden om meel van te maken maar je kunt ook de boekweitzaden eten in plaats van rijst of pasta bijvoorbeeld. De zaadjes zien eruit als mini beukennootjes en bevatten veel magnesium, kalium en fosfor. Daarnaast is het licht verteerbaar. Ik vind het heerlijk om er mee te bakken, het geeft net wat meer smaak dan gewone bloem. Maar je kunt deze koeken natuurlijk ook met gewone bloem bakken.

Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke Peren Kardemom Cake Met Rozenwater Glazuur of Vijgen Sinaasappel Kardemom Bars waarin ik ook boekweitmeel gebruik.

Chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Snel recept voor chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Terug naar de chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge. Dit is namelijk zo´n waanzinnig goed en snel recept! Even het deeg maken en dan bak je in 12  – 14 minuten de lekkerste koeken ooit! Ik maak graag koekjes maar bij veel koekjesrecepten moet het deeg eerst nog een tijdje rusten in de koelkast. Maar als je gewoon snel wat lekkers wilt of je krijgt onverwacht bezoek dan is dit recept dus ideaal. Vooral als je gasten binnenkomen en die verrukkelijke geur ruiken haha. Succes verzekerd op een gezellige dag!

Chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Variëren met de vulling

Als je de basis van dit koekrecept neemt, kun je volop variëren. Gebruik andere noten, jouw favoriete chocolade of gedroogd fruit zoals cranberries of rozijnen. Of stukjes koek, m&m’s of wat anders. Alleen noten zijn ook al lekker. Het grof zeezout bovenop is optioneel maar geeft wel extra veel smaak dus ik zou het zeker proberen!

Chocolate chip koeken met hazelnoten en karamel fudge

Gang Tussendoortje
Trefwoord chocolate chips, hazelnoten, karamel fudge, koeken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Porties 12 koeken

Equipment

  • bakpapier
  • mixer

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 100 gram boekweitmeel
  • 3/4 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 115 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence
  • 100 gram chocolade chunks melk, wit, puur
  • 70 gram karamel fudge blokjes
  • 50 gram geroosterde hazelnoten grof gehakt
  • grof zeezout om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg 2 bakplaten met bakpapier.
  • Meng de bloem met het boekweitmeel, de baking soda en het zout in een kom en zet apart.
  • Klop de boter met de verschillende soorten suiker in een andere kom romig.
  • Voeg het ei en de vanille toe aan het botermengsel en voeg daarna in delen het bloemmengsel toe.
  • Doe dan de chocolade chunks, karamel fudge en hazelnoten erbij en meng tot het goed door elkaar zit.
  • Maak er balletjes ter grootte van een flinke walnoot, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
  • Bestrooi de koekjes met grof zeezout en bak ze in 12 tot 14 minuten goudbruin.
  • Laat iets afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster tot ze volledig afgekoeld zijn.

Notities

Tip: je kunt het boekweitmeel vervangen door gewone bloem of volkoren bloem.

Trek gekregen in nog meer koekjes?

Ik kan me goed voorstellen dat je nu de smaak te pakken hebt en dat je nog meer koekjes wilt bakken. Dan kun je je lol op want er staan hartstikke veel lekkere koekjesrecepten op de site. Wat denk je van:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.