Bruschetta mexicana met guacamole en nachochips

Bruschetta mexicana met guacamole en nachochips

Snack time met bruschetta mexicana met guacamole en nachochips!

Snack time! Er gaat toch niks boven wat lekkere hapjes zo aan het einde van de middag! Met deze bruschetta mexicana met guacamole en nachochips creëer je een genietmomentje. Samen met het gezin of met je vrienden kletsen en eten, heerlijk! Het leukste is dan als de borrel overgaat in de maaltijd en iedereen lekker blijft hangen omdat het zo gezellig is!

Makkelijk en snel recept

Met nachochips en een beetje van de Fajita seasoning mix maak je in een handomdraai deze lekkere bruschetta mexicana met guacamole en nachochips op tafel! Misschien wil je als hoofdgerecht ook nog een lekkere nachoschotel maken! Zo kun je optimaal genieten van een Mexicaans avondje.

Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is een kleurrijke keuken en tomaat en mais zijn onlosmakelijk met Mexicaanse gerechten verbonden. In Nederland eten we graag tortilla’s, taco’s en nacho’s. Maar het drankje tequilla gaat er ook bij velen wel in. Salsa’s, zoals guacamole, horen er ook helemaal bij! Met verschillende gerechtjes kun je je hele tafel vol zetten en genieten van de kruidige smaken.  Samen eten blijft gewoon altijd het leukste en iedereen kan op deze manier zelf bepalen wat hij of zij eet! Vooral met kinderen is dat ideaal.

bruschetta mexicana met guacamole en nachochips

bruschetta mexicana met guacamole en nachochips

Gang Borrelhapje
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

guacamole

  • 2 avocado's
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • tabasco
  • chilivlokken
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • sap van 1 limoen
  • 1 zak nachochips

bruschetta mexicana

  • 1 ciabatta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 eetlepel fajita seasoning mix Santa Maria
  • 1 eetlepel jalapeno pepers

Instructies

  • Start met de guacamole. Prak de avocado met het limoensap.
  • Breng het op smaak met chilivlokken, tabasco, paprika en peper en zout.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en snipper de bosui.
  • Meng het door de guacamole.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Snijd vervolgens de ciabatta in plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Pers dan de knoflook in een kommetje en meng deze met 3 eetlepels olijfolie.
  • Bestrijk de ciabatta met de knoflookolie en bak ze in 8 minuten goudbruin.
  • Meng tenslotte de cherrytomaatjes met 1 eetlepel olijfolie, de fajita kruiden en de fijngesneden jalapeno pepers.

Nog meer genieten van de Mexicaanse keuken

Omdat het vaak heel eenvoudig is om lekkere gerechten met een Mexicaanse twist te maken, staan er genoeg lekkere recepten op de blog voor jouw gezellige avondje. Ik zet de lekkerste voor je op een rij:

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.